Το 1ο δημοτικό Ωραιοκάστρου συλλέγει υλικό για την ιστορία του τόπου του

Το 1ο δημοτικό Ωραιοκάστρου συλλέγει υλικό για την ιστορία του τόπου του

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου συμμετέχει σε ένα πολύ ενδιαφέρον για τον τόπο μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την τοπική ιστορία . Θα θέλαμε τη βοήθειά σας. Αν έχετε υλικό από το παλιό Ωραιόκαστρο (φωτογραφίες,κείμενα,αντικείμενα,αφηγήσεις παλαιότερων)που μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές που συμμετέχουν να συνθέσουν την τοπική μας ιστορία , η βοήθεια σας αυτή θα ήταν πολύτιμη.Μηνύματα μπορείτε να μας στείλετε στο email του σχολείου [email protected] ,στη σελίδα του σχολείου και στο τηλέφωνο 2310696267 (Υπεύθυνοι Κουμάνης Στ.-Ιωαννίδης Νίκος,Διαμαντοπούλου Κατ)

Ετήσιο Διεπιστημονικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα:

Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων της περιοχής Ωραιοκάστρου και Βόλβης ανακαλύπτουν και μελετούν την τοπική τους ιστορία μέσα από τη διερεύνηση ιστορικών πηγών του τόπου τους

Είναι ένα αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας κ Θρησκευμάτων ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (με αριθμ. πρωτ: Φ.1/ΔΝ/154886/Δ7/4-10-2019 και με την αρ. 29/18-07-2019 απόσπασμα πρακτικού του ΙΕΠ) και θα υλοποιηθεί το σχολικό έτος 2019-2020 από συμμετέχοντα σχολεία των περιοχών Ωραιοκάστρου και Βόλβης μετά από διαδικασία ανοικτής πρόσκλησης που προηγήθηκε.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις πυλώνες με τους παρακάτω σκοπούς ανά πυλώνα:

Σκοπός του πρώτου πυλώνα είναι η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας μέσα από την ανακάλυψη, μελέτη και παρουσίαση ιστορικών πηγών και αρχείων των σχολικών μονάδων των συμμετεχόντων σχολείων.

Σκοπός του δεύτερου πυλώνα του προγράμματος είναι η διερεύνηση της ανθρωπογεωγραφίας της περιοχής μέσω της διερεύνησης της προέλευσης των γονέων και των γονέων τους, από τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και η αποτύπωση σε ψηφιακούς αλληλεπιδραστικούς χάρτες με τη βοήθεια του λογισμικού ArcGis.

Τέλος σκοπός του τρίτου πυλώνα είναι η δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης με παλιές φωτογραφίες από τις περιοχές των συμμετεχόντων σχολείων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, η οποία θα γίνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θα ταξιδέψει σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των συμμετεχόντων σχολικών μονάδων και θα γίνει συγγραφή συλλογικού τόμου από τους συμμετέχοντες και θα εκδοθεί σε βιβλίο με τη χρήση ISBN.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.