Το 2ο δημοτικό Ωραιοκάστρου στο διαγωνισμό ρομποτικής

Στον τελικό του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής που έγινε το Σάββατο στην Αθήνα πήρε μέρος το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου με την ομάδα Eco Genius.
Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΜΚΟ WROHELLAS, την υποστήριξη του της Cosmote, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Κεντρικό θέμα του διαγωνισμού ήταν «Οχήματα και μεταφορές του αύριο».
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου ήταν ένα από τα 11 σχολεία που προκρίθηκαν από την Κεντρική Μακεδονία, δηλώνοντας συμμετοχή με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Μιλτιάδη Πέντα και μια ομάδα 8 μαθητών: Μιχαλόπουλος Μάριος, Παλιουργιώτη Μαριλίζα, Τσιομπάνης Πέτρος, Πελτέκη Ματίνα, Σολκίδου Μελίνα, Μώραλης Νικόλαος, Παπαδόπουλος Τάσος, Πεμπές Ηρακλής, Τσιμητρέας Αποστόλης
Οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα μέσα σε 3 μήνες περίπου να χρησιμοποιήσουν τα προτεινόμενα εκπαιδευτικά πακέτα για να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα πρέπει να προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», με τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Scratch, καταλήγοντας μέσα από διάφορες ιδέες στην κατασκευή ενός μαγνητικού τρένου.
Η παρουσίαση της εργασίας μας ήταν εξαιρετική. Τα παιδιά έκαναν τα ίδια λεπτομερή αναφορά στο έργο τους μπροστά στην κριτική επιτροπή, αποκτώντας μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία εμπειρίες και δεξιότητες και διεκδίκησαν μέχρι τέλος το ειδικό βραβείο στην κατηγορία του προγραμματισμού.
Ο Δ/ντής του σχολείου συγχαίρει μαθητές και τους ευχαριστεί που έκαναν μια τόσο σπουδαία δουλειά προβάλλοντας το σχολείο σε επίπεδο Δήμου αλλά και Περιφέρειας.
Να σημειώσουμε επίσης την πολύ σημαντική προσφορά της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου στην προσπάθεια, με την χρηματική του χορηγία των εξόδων μετακίνησης μαθητών και του εκπαιδευτικού στην Αθήνα.
IMG_8366

IMG_8367

IMG_8368

IMG_8369

IMG_8370

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.