Τραγωδία Τέμπη : Μέσα στο θάνατο, σε κοφτερές λαμαρίνες, μέσα στις λάσπες προσπαθούν οι εθελοντές

Τραγωδία Τέμπη : Μέσα στο θάνατο, σε κοφτερές λαμαρίνες, μέσα στις λάσπες προσπαθούν οι εθελοντές

Δυσχεραίνει το έργο των εθελοντών στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών τόσο ο χρόνος όσο και οι καιρικές συνθήκες.

Απο το πολύνεκρο βράδυ της Τρίτης 28/2/2023 ακόμη και σήμερα  διαστώστες και εθελοντές ερευνούν κάθε σπιθαμή των τρένων τόσο για την μικρή ελπίδα να βρεθούν επιζώντες όσο για να δείξουν τον πρέπον σεβασμό τόσο σε σωρούς αλλά και σε μέρη ανθρώπινων σωμάτων.

Κυριολεκτικά μέσα στον θάνατο επιχειρούν. Με την ελπίδα να βρίσκεται στο έσχατο σημείο.
Στην πιο δύσκολη ημέρα. Με τον καιρό να μην στέκεται δίπλα τους, καθώς η βροχή έχει μετατρέψει το σημείο σε λασπώδες.

Ανασκαφές στη μάζα σιδερικών για να εντοπίσουν πλέον πτώματα, μέλη σώματος, προσωπικά αντικείμενα…για να παραδοθούν σε συγγενείς. Να γίνει ταυτοποίηση.
Συγγενείς που παλεύουν  με την λογική και την ελπίδα που αγγίζει το παράλογο.

Μια ελπίδα παραλόγου που κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους στερήσει πέραν των αποδείξεων.

Το oraiokastro24.gr σε μια σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της Εθελοντικής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Δρυμού Νίκο Γιαμπαστο που βρίσκεται στον τόπο του δράματος δήλωσε:

Από την ομάδα το Δρυμού είμαστε 8 άτομα ,από την πολιτική προστασία Δήμου Θέρμης επίσης 8 άτομα και από την ομάδα του Φιλύρου 5 άτομα. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα εδώ, ο καιρός είναι βροχερός οπότε δυσχεραίνει το έργο μας. Οι έρευνες δεν τελειώνουν ούτε και σήμερα με αυτά που βλέπω έχει πολύ δουλειά. Τα υπόλοιπα τα ακούτε και από την τηλεόραση. Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους που είναι στο πεδίο και επιχειρούν. Δύναμη και κουράγιο στις οικογένειες που περιμένουν μια πληροφορία για τους δικούς τους ανθρώπους.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.