Τώρα: Παράσταση διαμαρτυρίας Αστυνομικών Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση τους απο το κράτος – Τα αιτήματα

Τώρα: Παράσταση διαμαρτυρίας Αστυνομικών Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση τους απο το κράτος – Τα αιτήματα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας τόσο στη διαχρονική αδιαφορία που εισπράττουν από τους κυβερνώντες, όσο και στις άμεσες και έμμεσες επιθέσεις που δέχεται το Σώμα της ΕΛΑΣ πραγματοποιεί αυτήν την ώρα συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω απο το Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, όπου στεγάζεται το Πρωθυπουργικό Γραφείο, τηρουμένων όλων των επιβαλλόμενων προστατευτικών μέτρων.

Με πανό παρουσιάζουν την αστυνομία που θέλουν οι κυβερνώντες και την αστυνομία που θέλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθεί το υπόμνημα της διαμαρτυρίας των αστυνομικών υπαλλήλων:

Η διαχρονική αδιαφορία και η μόνιμη χρησιμοποίηση των Ελλήνων Αστυνομικών σε αλλότρια καθήκοντα εκτός της αποστολής τους, για ζητήματα που δεν αφορούν άμεσα την ασφάλεια του πολίτη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, έχουν σηματοδοτήσει μια δεινή εποχή για το προσωπικό της ΕΛΑΣ και κατ’ επέκταση για το σύνολο της κοινωνίας.
Εν έτει 2021, είναι τουλάχιστον άδικο να υπάρχουν ακόμα πολιτικά κόμματα και εκλεγμένοι βουλευτές που αποκαλούν δημόσια τους Αστυνομικούς «φασιστοειδή».
Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτοί οι βουλευτές δεν επιδεικνύουν καμία ανάλογη ευαισθησία σε βάναυσες επιθέσεις που γίνονται εις βάρος Αστυνομικών κι ευθαρσώς παραδέχονται ότι αν ήταν στη θέση των δραστών θα έπρατταν το ίδιο, ήτοι τις βάρβαρες κι έκνομες ενέργειες κατά των δημόσιων λειτουργών. Δυστυχώς, δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε προσχήματα και όταν έχουμε επιθέσεις κατά των Αστυνομικών χάνουν τη μιλιά τους.
Η αποκατάσταση της αλήθειας και της θέσης της ΕΛΑΣ είναι ευθύνη όλου του πολιτικού κόσμου και αυτό θα επιτευχθεί μόνο μέσω πολιτικών που δεν παρεκκλίνουν το προσωπικό από τον πραγματικό ρόλο του και την καταδίκη των πολιτικών δυνάμεων που φέρουν μεγάλο μέρος ευθύνης για τη στοχοποίηση του Σώματος.
Τα τελευταία δυο χρόνια, η Κυβέρνηση έχει εξαντλήσει την παρουσία και την εμπλοκή της Αστυνομίας σε κάθε κοινωνικοπολιτικό πρόβλημα, θέτοντας τους συναδέλφους μας στη θέση του «μπαμπούλα».
Πλέον, έχουμε αναλάβει σχεδόν το σύνολο των μέτρων που αφορούν τον covid-19 και την επιβολή προστίμων, προκαλώντας την αίσθηση μιας Αστυνομίας που τιμωρεί και δεν προστατεύει. Ταυτόχρονα, η απόφαση για δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας είναι ακόμα ένα πάρεργο που φορτώθηκε η ΕΛΑΣ για ένα διαχρονικό ζήτημα που σχετίζεται με την γενικότερη κρατούσα κατάσταση στα Πανεπιστήμια και σε εσωτερικές λειτουργίες αυτών.
Η σημερινή Κυβέρνηση, η οποία ορθά άλλαξε το Νόμο περί ασύλου, στο παρελθόν επέδειξε την επιβαλλόμενη βούληση, όταν τον εφάρμοσε και διέταξε παρέμβαση της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια έκνομων ενεργειών, αποδεικνύοντας ότι η εφαρμογή του Νόμου λειτουργεί. Αυτό που εκλείπει είναι η πολιτική βούληση και όχι η δημιουργία ακόμα μια ειδικής αστυνομικής ομάδας. Στον αντίποδα, η αξιωματική αντιπολίτευση και τα λοιπά κόμματα, μανιωδώς προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μεμονωμένα περιστατικά για το μικροπολιτικό τους συμφέρον, με γενικεύσεις που στοχοποιούν ολόκληρο το Σώμα.
Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν στη διατήρηση ενός ψευδεπίγραφου αφηγήματος αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, ξεχνώντας τον τρόπο με τον οποίο έχουν χρησιμοποιήσει κι οι ίδιοι την ΕΛΑΣ κατά τη διακυβέρνησή τους.

Επειδή η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί θεσμό του κράτους και βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας, δεν επιτρέπεται εν έτει 2021 να συζητάμε για ζητήματα που έχουν επιλυθεί σε όλα τα προηγμένα κράτη εδώ και δεκαετίες. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να επιδείξουν τη δέουσα σοβαρότητα, να αφουγκραστούν την ανάγκη θωράκισης του επαγγέλματος μας, μέσω της υιοθέτησης των προτάσεων μας.
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε
– Αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου-ανθυγιεινού.
– Θεσμοθέτηση ενός δίκαιου μισθολογίου –βαθμολογίου – καθηκοντολογίου.
– Εισαγωγή στο Σώμα αποκλειστικά με έναν ενιαίο τρόπο, ώστε να παύσει να υπάρχει προσωπικό πολλών ταχυτήτων.
– Αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες σε κάθε έκφανση των λειτουργιών της ΕΛΑΣ, από τον τρόπο των κρίσεων έως τις εσωτερικές μεταθέσεις στις Αστυνομικές Διευθύνσεις και τις αποσπάσεις του προσωπικού.
– Την αυστηροποίηση των ποινών για επιθέσεις στις οποίες στρέφονται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
– Απεμπλοκή του αστυνομικού προσωπικού από τα πάρεργα που απομυζούν χιλιάδες Αστυνομικούς από τη βασική αποστολή της Αστυνομίας.
– Την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης των Αστυνομικών σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις.
– Την τοποθέτηση καμερών στις στολές όλων των Αστυνομικών, καθώς επίσης και σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες, ώστε να υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό για την αποφυγή μετάδοσης αποσπασματικών σκηνών που παραπλανούν τις αρμόδιες Αρχές και την κοινή γνώμη.
– Σύγχρονα αστυνομικά κτίρια κι εγκαταστάσεις. Σύγχρονο αστυνομικό εξοπλισμό για όλους τους Αστυνομικούς, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο ολοένα εξελισσόμενο έγκλημα. Η κατάσταση δε χωρά άλλη χρονοκαθυστέρηση.
Αν θέλετε την σύγχρονη Αστυνομία που ευαγγελίζεστε, πρέπει να αναλάβετε δράση άμεσα, με πράξεις ουσίας και όχι υποκρισίας!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.