Υπονοούμενα και μαύρα σύννεφα στην δυτική Θεσσαλονίκη για το ΤΙΤΑΝ

Υπονοούμενα και μαύρα σύννεφα στην δυτική Θεσσαλονίκη για το ΤΙΤΑΝ

Γεμάτες υπονοούμενα και οργή είναι τις τελευταίες ώρες οι αναρτήσεις της Πρωτοβουλία κατά της Καύσης Απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας

Απο τα συμφραζόμενα της αιχμηρής φωτο – λεζάντας που ανάρτησαν καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι ισχυροί κατάφεραν να “πάρουν με το μέρος τους” ανθρώπους απο καίριες θέσεις καθοδηγώντας αποφάσεις  που συμφέρουν λίγους…

Ταυτόχρονα ανάρτηση του ΚΚΕ με τίτλο, Με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ευκαρπίας «κλειδώνουν» την αδειοδότηση της καρκινογόνας καύσης, και συνδυάζοντας το ποστ της Πρωτοβουλία κατά της Καύσης Απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, Διανύουμε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της Πρωτοβουλίας και έφτασε όλοι μα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας….( συνεχίζεται..πολύ σύντομα), αναμένουμε τα υπονοούμενα και τα μαύρα σύννεφα στον αέρα της δυτικής Θεσσαλονίκης να ξεκαθαρίσουν άμεσα.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση  του ΚΚΕ όπως την διαβάσαμε στο 902.gr

Με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ευκαρπίας «κλειδώνουν» την αδειοδότηση της καρκινογόνας καύσης

Σε σχόλιό της η Τομεακή Επιτροπή Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ για την έγκριση του τελικού σταδίου του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Ευκαρπίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά, τονίζει τα εξής:

«Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά στις 8/7/2020 , τέθηκε προς ψήφιση το τελικό στάδιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της ΔΚ Ευκαρπίας. Το συγκεκριμένο ΓΠΣ το οποίο και εν τέλει ψηφίστηκε, έρχεται ως απόφαση της δημοτικής διοίκησης μερικό διάστημα αργότερα από την έγκριση της τελικής αδειοδότησης για την καρκινογόνα καύση RDF-SRF από τον όμιλο “ΤΙΤΑΝ” στην Ευκαρπία.

Φωτογραφικά η απόφαση αυτή έρχεται να καλύψει το κενό πολεοδομικής φύσης που αναγνωρίζει και η ίδια η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που κατέθεσε ο όμιλος “ΤΙΤΑΝ” τον Δεκέμβρη στο υπουργείο Ενέργειας, στην οποία αναφέρεται ότι το εργοστάσιο στην Ευκαρπία δεν διαθέτει θεσμοθετημένες χρήσεις γης. Το ΓΠΣ αναγνωρίζει την περιοχή στην οποία είναι εγκατεστημένη η βιομηχανική μονάδα ως “υποδοχέα χωροθέτησης μεμονωμένης μεγάλης μονάδας και μάλιστα η αρχική πρόταση ήταν να αποτελέσει υποδοχέας μονάδας υψηλής όχλησης”.

Παρά την κατάθεση ομόφωνου ψηφίσματος της Πρωτοβουλίας των συλλόγων και των σωματείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά της καύσης για απόσυρση του θέματος, η διοίκηση και μέρος της “αντιπολίτευσης” καταψήφισαν την επιλογή της απόσυρσης και εν τέλει το θέμα συζητήθηκε και το ΓΠΣ εγκρίθηκε στην συνέχεια.

Σε κοινή γραμμή κυβέρνηση -διοίκηση- “ΤΙΤΑΝ” “κλειδώνουν” με τις πολιτικές τους αποφάσεις την νέα αδειοδότηση της καρκινογόνας καύσης. Ως ΚΚΕ καταδικάζουμε την συγκεκριμένη εξέλιξη και καλούμε τον λαό της πόλης σε ενότητα και δυναμική αντεπίθεση για να βγει νικητής με βασικό αίτημα την ανάκληση της αδειοδότησης. Καμιά θυσία για τα κέρδη τους. Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.