Υπουργείο Υγείας: Τι αλλάζει στα νοσοκομεία το 2020

Υπουργείο Υγείας: Τι αλλάζει στα νοσοκομεία το 2020

Ριζικές αλλαγές στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων προωθεί το νέο έτος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με στόχο την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ασθενών.

Σε 24ωρη λειτουργία τα ΤΕΠ

Εντός του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η 24ωρη λειτουργία των ΤΕΠ. Γι αυτό άλλωστε και επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 175 γιατρών στα ΤΕΠ τα οποία ξεκίνησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η ανεξάρτητη λειτουργία στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) θα συνδυαστεί με τον συντονισμό του ΕΚΑΒ το οποίο ήδη αναλαμβάνει όλο τον συντονισμό των Νοσοκομείων της χώρας καθώς και των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

 

Αλλαγές στις εφημερίες

Σε αλλαγές στο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που καταγράφονται στο ΕΣΥ. Στόχος να υπάρχει καλύτερη ροή της κίνησης των ασθενών στα νοσοκομεία, δεδομένου ότι σήμερα οι δυσκολίες που παρατηρούνται οδηγούν σε ράντζα.

 

Προμήθειες: Κεντρικές αγορές μέσω του υπουργείου

Εντός του 2020 τροποποιείται πλήρως και το σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία. Ειδικότερα το νέο σύστημα προμηθειών θα περιλαμβάνει κεντρικές αγορές μέσω του υπουργείου Υγείας για όλα τα νοσοκομεία. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας είναι να υπάρχει εξοικονόμηση προμηθειών στο ΕΣΥ με κεντρικά ελεγχόμενους διαγωνισμούς που θα φέρνουν κοινές τιμές για όλες τις νοσοκομειακές μονάδες.

Αξιολόγηση

Θα επιδιωχθεί να εφαρμοστεί αξιολόγηση για τη λειτουργία των νοσοκομείων στην οποία θα συμμετέχουν τόσο οι νέοι διοικητές, όσο και οι ασθενείς μετά τη νοσηλεία.Στο πλαίσιο αυτό μελετάται το ενδεχόμενο να μπαίνουν βαθμολογίες μετά από εξονυχιστικό έλεγχο που θα κάνει ειδική ομάδα που θα ορισθεί σε κάθε νοσοκομείο, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και εξωτερικοί εμπειρογνώμονες.

Μαρία Γλένη healthreport.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.