Υποχρεωτικό κούρεμα ενοικίων σε πληττόμενες κατηγορίες λόγω κορονοϊού

Υποχρεωτικό κούρεμα ενοικίων σε πληττόμενες κατηγορίες λόγω κορονοϊού

Μερική ανακούφιση στην αγορά, αλλά και αντιδράσεις από την πλευρά των ιδιοκτητών ακινήτων, προκαλεί το υποχρεωτικό κούρεμα των επαγγελματικών ενοικίων κατά 40% στις περιπτώσεις που αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Υποχρεωτική μείωση του μισθώματος κατοικίας κατά 40% ισχύει τόσο για τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε αναστολή σύμβασης, όσο και για τα παιδιά τους, εφόσον αυτά σπουδάζουν και νοικιάζουν ακίνητο το οποίο πληρώνουν οι γονείς.

Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβασή τους τίθεται σε αναστολή, δικαιούνται, εφόσον μισθώνουν κύρια φοιτητική στέγη για τα τέκνα τους, υποχρεωτική μείωση ενοικίων κατά 40%.

Υπενθυμίζεται ότι το 30% των απωλειών από μισθώματα, συμψηφίζεται με τρέχουσες φορολογικές οφειλές των ιδιοκτητών, οι οποίοι πάντως εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις για τη σκοπιμότητα του μέτρου.

«Δεν αντέχει σε καμία δικαιολογία, για ποιο λόγο η κυβέρνηση μειώνει κατά 40% τα μισθώματα σε επιχειρήσεις το 90% των οποίων θα παραμείνει σε λειτουργία, χωρίς να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες όπως κάνει με όλους τους άλλους φορολογούμενους», σχολίασε ο Στράτος Παραδιάς πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ.

Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, όσοι εργοδότες και επαγγελματίες ανήκουν στους κλάδους που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, θα μπορούν να ρυθμίσουν τις ασφαλιστικές τους οφειλές σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

Παράλληλα, αναβιώνουν και οι παλαιές ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων, εφόσον οι υπόχρεοι τις έχασαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΕΡΤ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.