Υπόθεση Γραικός,στο φως το οργιώδες παρασκήνιο…

Οι νέες αποκαλύψεις που έφερε στο φως το «Τούνελ» για το θρίλερ του Γραικού, καθήλωσαν τους τηλεθεατές…

Μια γυναίκα που κάποιοι την ήθελαν σιωπηλή όλο αυτό το διάστημα στο παρασκήνιο, τόλμησε και μίλησε για πρόσωπα και πράγματα που γνωρίζει από το περιβάλλον του Γραικού.

Είναι αυτή που αναζήτησε ο ίδιος ο Γραικός πριν χαθεί… Μια συνάντηση, που ο αγνοούμενος χαρακτήρισε τότε «ζήτημα ζωής και θανάτου»…

Είναι αυτή που άκουσε έναν άνδρα να μιλάει για δολοφονία…

Το «Τούνελ» βρήκε το πρόσωπο που η μάρτυρας έφερε στο προσκήνιο… Ο ίδιος μίλησε για τη σχέση του με άτομα από το περιβάλλον του αγνοούμενου… Η Αγγελική Νικολούλη τον είχε εντοπίσει και στο παρελθόν. Τότε όμως είχε ισχυριστεί πως δεν γνώριζε τον επιχειρηματία,  ούτε την οικογένεια του και είχε ενημερωθεί για την εξαφάνιση του από την προβολή της υπόθεσης στο «Τούνελ».

Φίλοι του κτηνοτρόφου, μίλησαν για πρώτη φορά στην εκπομπή και έφεραν την υπόθεση στην πραγματική της διάσταση. Τα όσα λένε για τις τελευταίες κινήσεις του, μαρτυρούν έναν άνθρωπο που το μόνο που δεν στόχευε, ήταν να εξαφανιστεί.

Την ίδια ώρα που οι αποκαλύψεις στήνουν χορό, κάποιοι ενορχηστρώνουν ένα οργιώδες παρασκήνιο…

Εμφανίζουν τον Γραικό να ζει στην Αγγλία και να έχει αποκτήσει εξώγαμο παιδί!… Πριν, οι ίδιοι κύκλοι υποστήριζαν πως ζούσε στα Σκόπια και μετά στη Ρωσία…

«Όχι άλλα ψέματα, ξέρω τι έχουν κάνει…»

Η ρεπόρτερ του «Τούνελ» εντόπισε τη βασική μάρτυρα που δέχτηκε να μιλήσει για όλα. Επιβεβαίωσε τις απειλές που άκουσε από συγκεκριμένο πρόσωπο εναντίον της ζωής του αγνοούμενου επιχειρηματία.

Ανέφερε στην εκπομπή πως πριν χαθεί ο μεγαλοκτηνοτρόφος,  γνώρισε τυχαία σε καφετέρια τη σύζυγο του μαζί με φίλες της. Βρίσκονταν συχνά στο ίδιο μέρος κι  άρχισαν να κάνουν παρέα και στον χώρο του σπιτιού της.

Σύντομα στη συντροφιά τους προστέθηκε κι ένας άνδρας που δεν της έκανε καλή εντύπωση.

Κάποια μέρα που ήταν μαζί με την παρέα στην καφετέρια,  τον άκουσε να λέει νευριασμένος, αναφερόμενος στον Γραικό:

«Θα τον σκοτώσω, θα τον σκίσω, θα του κόψω τα πόδια…».

martiras

 

 

 

 

 

 

 

 

Η μάρτυρας είπε στην εκπομπή πως δεν πιστεύει πως ο Γραικός έφυγε οικειοθελώς.

«Είχε μεγάλη αδυναμία στην κόρη και στον γιο του. Σίγουρα θα επικοινωνούσε μαζί τους. Κάτι έγινε… Ο Θεός ξέρει, δεν μπορώ να το πω σίγουρα, το μυαλό μου όμως πήγε σ’ αυτόν τον άνδρα… Όταν άκουγα τον κ. Διαλυνά να μιλάει στην εκπομπή σας, το μυαλό μου πήγε σ’ αυτόν. Θυμήθηκα τα λόγια που είπε στην καφετέρια…» , τόνισε χαρακτηριστικά.

Η μάρτυρας κατέθεσε τα όσα άκουσε και στις Αρχές.

«Γνωρίζει πολύ καλά πως ξέρω όλα αυτά που έκανε… Όσα ισχυρίστηκε αργότερα και σε σας, είναι ψέματα. Να πει την αλήθεια, να βρεθεί ο άνθρωπος, τα κόκαλα του…», είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας στο «Τούνελ».

«Είπα ότι θα τον σκοτώσω, αλλά…»

Το «Τούνελ» μίλησε με τον άνθρωπο που σύμφωνα με τη μάρτυρα απείλησε να σκοτώσει τον αγνοούμενο επιχειρηματία.

Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, απάντησε:

«Εντάξει, καταλαβαίνεις πως αυτό ήταν πάνω σε θυμό. Εγώ τον άνθρωπο δεν τον έχω δει ποτέ, ούτε του έχω μιλήσει… Από την έρευνα της αστυνομίας φάνηκε πως την μέρα που εξαφανίστηκε, εγώ έλειπα σε ταξίδι…Στα καλά καθούμενα βρέθηκα μπερδεμένος… Είμαι ελεύθερος, δεν έχω κάτι να κρύψω… Το να εξαφανιστεί ένας άνθρωπος με τζιπάκια κλπ, αυτά είναι για μαφιόζους, όχι για ανθρώπους σαν και μένα…».

Ανέφερε πως κατά τη γνώμη του ο Γραικός εξαφανίστηκε για οικονομικούς λόγους.

«Ίσως σε κάποιον χρώσταγε, κάποιος του χρωστούσε κι έγινε κάποιος καβγάς. Μόνο εκεί μπορεί να πάει το μυαλό μου…» τόνισε.

Φίλοι του Γραικού μιλούν για πρώτη φορά και ρίχνουν φως…

Το «Τούνελ» εντόπισε φίλους του Γραικού, που δεν είχαν μιλήσει μέχρι σήμερα.

Ο Γραικός λίγο πριν χαθεί είχε πει σε έναν από αυτούς, επίσης κτηνοτρόφο,  πως τα ζώα του είχαν πάθει ζημιά, αλλά σκόπευε να δραστηριοποιηθεί ξανά για να δυναμώσει την επιχείρηση του.  Φαινόταν αισιόδοξος και  γεμάτος όρεξη για τις επόμενες επαγγελματικές του κινήσεις.

Άλλος συνεργάτης και φίλος του ανέφερε πως ο Γραικός τον είχε προσκαλέσει σε τραπέζι για την ονομαστική του γιορτή λίγο πριν την εξαφάνιση. Μια μέρα πριν χαθεί του είχε δώσει και μια επιταγή για κάποιο χρέος  καθώς είχε πληρωθεί από μια γαλακτοβιομηχανία. Μάλιστα του είπε πως θα τον ξεπλήρωνε τον επόμενο μήνα.  Από άλλους συναδέλφους έμαθε ότι είχε επίσης καταθέσει δόσεις στο όνομα τους πριν χαθεί.

«Άνθρωπος που θέλει να εξαφανιστεί δεν πληρώνει τα χρέη του την προηγούμενη», τόνισε με έμφαση.

Σε άλλον φίλο ο αγνοούμενος επιχειρηματίας είχε εκμυστηρευτεί πως προσπαθούσε να βάλει σε μια σειρά οικογενειακά του θέματα και είχε πρόθεση να επιστρέψει στο σπίτι του. Συγκεκριμένα του είχε πει:

«Στην  ηλικία που είμαι και να φύγω τι θα βρω; Καλύτερα αυτό που ξέρω παρά κάτι καινούριο που θα είναι ρίσκο».

Φίλος με τον οποίο ο κτηνοτρόφος διατηρούσε στενές σχέσεις είπε στο «Τούνελ»:

«Μου τα έλεγε όλα. Με τη σύζυγό του ήταν σε διάσταση και κάποια στιγμή αποφάσισαν να τα βρουν. Πήγαν διακοπές μαζί και στη Χαλκιδική.  Η σύζυγος του θεωρεί ότι ο Γραικός εξαφανίστηκε για να την εκδικηθεί. Όμως με προβληματίζει το ότι είχε γίνει κάποιο επεισόδιο μεταξύ εκείνης και συγκεκριμένου προσώπου το καλοκαίρι πριν εξαφανιστεί ο Γραικός.

Προσωπικά τον είδα τελευταία φορά τον Οκτώβρη. Ήταν ανήσυχος γιατί έχανε χρήματα και δεν μπορούσε να καταλάβει που πήγαιναν.  Του είπα να ψαχτεί  και μου έλεγε ότι είχε πάρει κάποια μέτρα».

Πιστεύει πως ο Γραικός δεν θα εξαφανιζόταν από επιλογή.

«Αυτό θα μπορούσε να το κάνει τον Ιούνιο που χρωστούσε σε πολλούς. Αλλά μέχρι και που εξαφανίστηκε, είχε ρυθμίσει τα χρέη του και κάθε μήνα έδινε δόσεις,  μέχρι και τον Οκτώβριο. Εμάς μια ημέρα πριν χαθεί μας είχε βάλει  λεφτά, τι να λέμε τώρα… Αν ήθελε να εξαφανιστεί δεν θα έδινε τίποτα και θα έφευγε», είπε χαρακτηριστικά.

Πλήρωσε μέχρι και την εφορία

Μια ακόμα σημαντική μαρτυρία έφτασε στην εκπομπή από ευαίσθητη υπηρεσία. Ο Γραικός δυο μέρες πριν εξαφανιστεί, πήγε στην εφορία, ζήτησε φορολογική ενημερότητα και πλήρωσε μέρος της οφειλής του. Η μαρτυρία αυτή προστίθεται στις προηγούμενες που δείχνουν ξεκάθαρα πως ο επιχειρηματίας δεν είχε σκοπό να εξαφανιστεί.

Λάθη των Αρχών

Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Θανάσης Κατερινόπουλος που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», τόνισε:

«Παρακολούθησα με προσοχή του μάρτυρες και καταλήγω στο συμπέρασμα πως το στοιχείο των χρημάτων προκύπτει συνεχώς μπροστά μας. Κάποιοι αισθάνθηκαν την ανάγκη να προβάλλουν άλλοθι… Αν όλα αυτά που ακούσαμε, έχουν ήδη κατατεθεί στις Αρχές, υπάρχουν σοβαρές ευθύνες των προανακριτικών υπαλλήλων. Η υπόθεση θα είχε λυθεί αμέσως αν εξετάζονταν κατ’ αντιπαράσταση βασικοί μάρτυρες».

«Η υπόθεση κραυγάζει και εμείς παρακαλάμε για διώξεις;»

Μετά τις αποκαλύψεις που έφερε στο φως το «Τούνελ», ο δικηγόρος των αδελφών του αγνοούμενου Νίκος Διαλυνάς, τόνισε με έμφαση:

«Η υπόθεση δεν κραυγάζει απλώς, «χτυπούν  καμπάνες»! Μετά από όλα όσα ήρθαν στο φως απόψε, κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται και να φοβούνται. Πρέπει να επισημάνω πως απ’ ότι φαίνεται το τμήμα Αναζητήσεων έκανε σωστή δουλειά, αλλά το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής σ’ αυτήν  την υπόθεση, έκανε δουλειά δημοσίου υπαλλήλου. Εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα πως υπάρχουν μάρτυρες που λένε αλήθεια και μάρτυρες που πέφτουν σε αντιφάσεις και λένε ψέματα. Είμαι γνώστης της δικογραφίας και γελάω μ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου. Υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που δεν εντόπισε κανείς αρμόδιος για να ερευνηθούν περαιτέρω. Συγκεκριμένο πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση, είπε πως το βράδυ της εξαφάνισης ήταν στο σπίτι του, ενώ δεν ήταν εκεί και έλειπε και το αυτοκίνητο του που δεν εξετάστηκε. Αυτά προκύπτουν από καταθέσεις κι όχι από τη φαντασία κάποιου. Επιπλέον, η βασική μάρτυρας που μίλησε στην εκπομπή, εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση; Ή ο Γραικός πέρασε με ανεμόπτερο στα Σκόπια, επειδή έτσι βολεύει κάποιους; Παρακαλάμε Εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη για μια τόσο κραυγαλέα υπόθεση;».

Σχετικά με τις δικαστικές εξελίξεις ανέφερε:

«Προς το παρόν η αναφορά που καταθέσαμε εναντίον της Εισαγγελέως που εξέδωσε τη διάταξη με την οποία στέλνει τη υπόθεση στο Αρχείο, εκκρεμεί στην Πρόεδρο των επιθεωρητών στον Άρειο Πάγο. Ήδη και η προσφυγή μας βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών. Όποια και να ‘ναι η δικαστική εξέλιξη, η έρευνα θα συνεχιστεί. Ήδη έχουμε φτάσει κάπου. Κάποιοι κακώς επαναπαύτηκαν και άρχισαν μια καλά στημένη παραφιλολογία».

Η αρχή του θρίλερ

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γραικός 59 χρόνων, από το Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, χάθηκε μυστηριωδώς με το αυτοκίνητο του ένα HILUX TOYOTA με αριθμό κυκλοφορίας ΝΑΥ 1252. Εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016 από την περιοχή της Χαλάστρας, όταν έφυγε από τα σφαγεία. Μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί το πτώμα του, ούτε το αυτοκίνητο του.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.