Φιλοζωική Ωραιοκάστρου: Με ανακρίβειες και ψεύδη δεν επιβιώνουν τα αδέσποτα κυρία πρόεδρε

Φιλοζωική Ωραιοκάστρου: Με ανακρίβειες και ψεύδη δεν επιβιώνουν τα αδέσποτα κυρία πρόεδρε

Για μία ακόμη φορά βρεθήκαμε στο στόχαστρο και στο ανεξήγητο μένος της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κυρίας Λία Δρόσου ως προς το πρόσωπο και το έργο της φιλοζωικής Ωραιοκάστρου.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου στις 29 Ιανουαρίου 2021 σε ερώτηση του κυρίου Αγγέλου Θεμέλη γιατί η φιλοζωική Ωραιοκάστρου παρέλαβε μόνο 700 κιλά τροφή για τα αδέσποτα, απο 4.500 κιλά, η κυρία Δρόσου με αυστηρό τόνο υποτίμησε για μια ακόμη φορά το διοικητικό μας συμβούλιο και το έργο μας απαντώντας ότι “για τέσσερα άτομα μόνο της φιλοζωικής Ωραιοκάστρου είναι πάρα πολλά τα 700 κιλά τροφή”
Το διοικητικό συμβούλιο της φιλοζωικής αποτελείται από 5 + 2 μέλη, δεν είμαστε μόνο 4, όπως υποστηρίζει η κυρία Δρόσου, που καταθέτουμε την ψυχή μας για την φροντίδα των αδέσποτων, και φροντίζουμε περισσότερα από 100 αδέσποτα σε ολόκληρο τον Δήμο Ωραιοκάστρου. Λάβετε δε υπόψη σας ότι δεν τα φροντίζουμε μόνο ως προς την καθημερινή τους σίτιση αλλά και προς τα ιατρικά τους έξοδα.(αμπούλες, εμβόλια, αποπαρασίτωση, θεραπείες κλπ.)
Στις 14/1/2021, εφόσον ενημερωθήκαμε για τις τροφές που προτίθεται να διανείμει ο Δήμος, δύο μήνες μετά την πρωτοκολλημένη αίτηση της φιλοζωικής για τροφές, στείλαμε στον Δήμο δύο e-mails οπου αναφέρουμε συγκεκριμένα ότι δεχόμαστε αυτήν την ποσότητα (700 κιλά= 35 τσουβάλια) μόνο αν αφορούν αποκλειστικά τα μέλη του ΔΣ ( 5 +2) . Στο δεύτερο μέηλ που ζητάμε διευκρινίσεις, ενημερώνουμε και με λίστα ατόμων που είτε είναι στην φιλοζωική είτε όχι αλλά γνωρίζουμε ότι ταίζουν συστηματικά αδέσποτα. Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν μόνο τηλεφωνικές που επιβεβαίωναν ότι είναι μόνο για το ΔΣ.
Αναφέρθηκε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο δύσκολο έργο των προέδρων των κοινοτήτων, να κάνουν καταγραφή των αδέσποτων, ενώ επι μονίμου βάσης εκείνοι μας ρωτάνε πόσα αδέσποτα υπάρχουν σε κάθε περιοχή, για να μοιράσουν τα τσουβάλια με τις υπόλοιπες τροφές. Για ποιον λόγο δεν συνεργάζονται όλα τα τοπικά συμβούλια με την φιλοζωική;Για ποιον λόγο δεν λειτουργεί η πενταμελής επιτροπή του Δήμου; Για ποιον λόγο προσπαθούν να μας βγάλουν ανίκανους και αδιάφορους;
Κι εμείς αναρωτιόμαστε ακόμα : με ποιά κριτήρια διαθέτηκαν από τα 4.500 κιλά τροφής (225 τσουβάλια εικοσάκιλα στο σύνολο) μόνο 700 = 35 τσουβάλια, στην ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ και με ποιά κριτήρια θα διατεθούν όλα τα υπόλοιπα; Σε άλλους Δήμους δόθηκαν ολες οι τροφες στις φιλοζωικες να τις μοιράσουν εκείνες στα μέλη τους. Στον Δήμο Σιντικης στις Σέρρες, δόθηκαν 900 κιλά τροφή σε μια και μόνο κυρία που ταίζει αδέσποτα. Καταλαβαίνετε όλοι την αναλογία των 700 κιλών που θεωρεί μεγάλη ποσότητα η κυρία Δρόσου και δόθηκαν στην Φιλοζωική.
Προσπαθούμε απο την αρχή της θητείας της νέας διοίκησης να βρούμε μια φόρμουλα συνεργασίας αλλά πλέον λαμβάνουμε έχθρα. Με γνώση παραθέτουμε το συναίσθημα που λαμβάνουμε. Στα δέκα γεμάτα χρόνια που ασχολούμαστε με τα αδέσποτα τέτοια συμπεριφορά δεν ξανά είδαμε.
Επανειλημμένα προσπαθήσαμε αλλά απέναντί μας βρίσκουμε τοίχο, τοίχο απο την πρόεδρο η οποία διαρκώς μιλάει εξ ονόματος του αρμόδιου αντιδημάρχου κυρίου Αριστείδη Λαζαρίδη. Απαξιώνει ακόμη και να μας απαντήσει σε βασικά ερωτήματα.
Πριν προβούμε στην δημόσια τοποθέτησή μας επικοινωνήσαμε μέσα απο μηνύματα με την κυρία πρόεδρο και της εκφράσαμε την δυσαρέσκειά μας για όσα είπε και όπως τα είπε στο Δημοτικό συμβούλιο καθώς και τα αναληθή στοιχεία που έθεσε και εκτέθηκε, οτι στο Μελισσοχώρι είναι τα λιγότερα αδέσποτα και ότι παραλάβαμε τις τροφές 4 άτομα. Η απάντησή της ίδια για μια ακόμη φορά, απαξίωση.
Επίσης, η κυρία Δρόσου απευθυνόμενη με μηνύματα στην πρόεδρό μας, σχετικά με την επιθετική συμπεριφορά της προς την φιλοζωική, απαντάει ότι έδειξε : ” Όση (επιθετική συμπεριφορά εννοεί ) εσείς απέναντι μας δίχως λόγο εδώ κ 1,5 χρόνο ενώ προσπαθούμε να βοηθάμε σε όλα σας τα περιστατικά καθημερινά είτε λέγεται έκτακτη στείρωση είτε αποτέφρωση είτε οτιδήποτε καλό σας βράδυ” .
Κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει την κυρία Δρόσου ότι εμεις, η Φιλοζωική, βοηθάμε εσάς να κανετε το εργο σας. Δεν ειναι δικη μας υποχρέωση ουτε οι στειρωσεις, ουτε οι αποτεφρωσεις ουτε τα εκτακτα περιστατικα. Βασει του νομου ειναι δικη σας υποχρεωση και εμεις σας βοηθαμε χωρις να πληρωνομαστε να κανετε την δουλεια για την οποια πληρωνεστε!
Ξεκαθαρίζουμε το τοπίο το οποίο διαστρευλώνει η πρόεδρος ως προς την δράση της φιλοζωικής, προφανώς το διαστρευλώνει για λόγους προσωπικής προβολής, όπως το δηλώνει σε κάθε ευκαιρία οτι η ίδια είναι μόνο ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και φροντίζει αδέσποτα.
Αναφέρθηκε επίσης η κυρία Δρόσου στα στατιστικά και στις στειρώσεις που κάνει ο Δήμος. Ναι, γίνονται στειρώσεις! Αλλά για το 90% των στειρώσεων που γίνονται κάνει αιτήσεις, πιάνει και μεταφέρει ζώα στους γιατρούς η Φιλοζωική. Θα έπρεπε, όπως γίνεται σε όλους τους δήμους της Ελλάδος, να συνεργάζεται με τον οικείο Δήμο της, αλλά στην δική μας περίπτωση δεν μας το επιτρέπουν. Πολλοί πολίτες έχουν κατά καιρούς διαμαρτυρηθεί στην Φιλοζωική για την αδιαφορία, ΄μεγάλη καθυστέρηση ή απουσία απάντησης του Δήμου σε αιτήσεις που κάνουν για στειρώσεις.
‘Ενα άλλο πρόβλημα , για συζήτηση κάποια άλλη φορά, που υπάρχει το θέμα των στειρώσεων, είναι αρκετά συχνά η άρνηση των κατοίκων για βοήθεια σε ορισμένες περιοχές. Ζώα που δεν πιάνονται και κυκλοφορούν ελεύθερα, αρνούνται να τα περιορίσουν για λίγο στις αυλές τους μέχρι να έρθει ο περισυλλέκτης του Δήμου να τα πιάσει. Τα ζώα δεν κλείνουν ραντεβού, δεν είναι πάντα διαθέσιμα!
Η φιλοζωική Ωραιοκάστρου αποτελείται απο εθελοντές. Δεν έχει ιδίους πόρους .
Όλα τα αδέσποτα ολόκληρου του Δήμου Ωραιοκάστρου προσπαθούμε με κόπο ψυχής να τα φροντίσουμε αλλά οι δυνατότητές μας και τα μέσα μας είναι απειροελάχιστα. Αναλογιστείτε μόνο οτι 700 κιλά τροφής καλύπτουν την καθημερινή σίτιση, καθημερινή και οχι όποτε έχουμε χρόνο, των αδέσποτων για ελάχιστες εβδομάδες, Τις υπόλοιπες τα ζώα τι θα φάνε; Πως ένα ζώο θα το κρατάμε ήρεμο απο την στιγμή που δεν έχει να φάει;
Κάνουμε έκκληση προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Αριστείδη Λαζαρίδη να συγκαλέσει το πενταμελές συμβούλιο και να βάλουμε , έστω και τώρα, σωστές βάσεις συνεργασίας παραμερίζοντας προσωπικές προβολές, εγωισμούς και αντιπαραθέσεις για να μπορούμε να ζούμε αρμονικά αδέσποτα και άνθρωποι στον Δήμο μας. Επίσης, θα θέλαμε η επόμενη τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει δημόσια ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και μέλη της φιλοζωικής.
Η παρούσα επιστολή θα αποσταλεί ενημερωτικά και σε όλους τους προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Ωραιοκάστρου και στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο του Ωραιοκάστρου.
Με πραγματική θλίψη για όλα βιώνουμε το ΔΣ της φιλοζωικής Ωραιοκάστρου
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.