“Φρένο” πατάει η αγορά των ακινήτων

Φρένο στην παρατεταμένη ύφεση των τελευταίων ετών φαίνεται να πατάει η αγορά ακινήτων,επισήμανε η κ.Εύη Παπαδοπούλου,κτηματομεσίτρια διεθνούς μεσιτικού γραφείου, καταγράφονται τάσεις σταθεροποίησης μέσα στο κλίμα της γενικότερης αβεβαιότητας και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά.

– Στη Θεσσαλονίκη οι αγοραπωλησίες επικεντρώθηκαν σχεδόν αποκλειστικά (96%) στις κατοικίες και το υπόλοιπο 4% σε επαγγελματικά ακίνητα.

– Στη Θεσσαλονίκη στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται οι κατοικίες άνω της 25ετίας με ποσοστό 52%, δηλαδή οι μισές από τις κατοικίες που συναλλάσσονται ενώ 1 στα 6 ήταν έως 10ετίας (16%) και το υπόλοιπο ποσοστό 32% αφορούσε ακίνητα 10 έως 25 ετών.

Οι τιμές στα καινούρια ακίνητα δεν έχουν μειωθεί αντίστοιχα,και σε ερώτησή της ,όσο αφορά τα ακίνητα για το δήμο Ωραιοκάστρου, απήντησε ότι παρόλο που οι τιμές είναι χαμηλές ,οι ζητήσεις επικεντρώνονται στα μικρά διαμερίσματα μέχρι 60.000ε.
Τελείωσε η εποχή της μεζονέτας για το Ωραιόκαστρο .Όσο αφορά τα ενοίκια πιο εύκολα βρίσκεις χρυσό παρά μικρά διαμερίσματα στο Ωραιόκαστρο μιας και ο ένοικος δεν το αφήνει πλέον για να πάει να αγοράσει ή να νοικιάσει κάτι μεγαλύτερο .

IMG_9408

IMG_9409

IMG_9410

ΕΥΗ Παπαδόπουλου μεσίτρια

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.