Φύλλα Δάφνης – Μάθε τις ιδιότητες τους και πρόσθεσέ τα στη διατροφή σου
Το φύλλο δάφνης είναι ένα αρωματικό φύλλο που χρησιμοποιείται συνήθως στη μαγειρική. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ολόκληρο ή σε αποξηραμένη ή αλεσμένη μορφή.
Αυτή είναι η γενική γνώση που έχουμε για τα φύλλα δάφνης. Στην πραγματικότητα όμως η ουσιαστική γνώση για αυτά κρύβεται στις ιδιότητές τους !
- Ανακουφίζουν από τους πόνους στις αρθρώσεις και από πονοκεφάλους και ημικρανίες
- Προφυλάσσουν το πεπτικό μας σύστημα
- Τονώνουν τις λειτουργίες της πέψης
- Έχουν αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις σπασμολυτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες
- Ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα
- Ηρεμούν το νευρικό σύστημα και μειώνουν το άγχος
- Ανακουφίζουν τους ρευματισμούς
- Αντιμετωπίζουν τα κρυολογήματα
- Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των στοματικών ελκών
- Δρουν ευεργετικά σε κολικούς, δυσπεψία και ανορεξία
- Το αιθέριο έλαιο της δάφνης βοηθά στη συγκέντρωση και την καλύτερη απόδοση των μαθητών
- Βελτιώνει την όψη των μαλλιών δίνοντας λάμψη και εμποδίζει την τριχόπτωση
- Επίσης το αιθέριο έλαιο είναι ωφέλιμο για το συνάχι και τη βρογχίτιδα
- Έχουν αντιπυρετικές ιδιότητες και ανακουφίζει από νευραλγίες
- Βοηθούν στην αντιμετώπιση και θεραπεία αποστημάτων
- Έχουν χωνευτικές και χολαγωγικές ιδιότητες
- Βοηθάει την πέψη των φυτικών πρωτεϊνών τις οποίες βρίσκουμε κυρίως στα όσπρια, για αυτό και όλες οι παραδοσιακές ελληνικές συνταγές οσπρίων περιλαμβάνουν πάντα αρκετά φύλλα δάφνης
- Το αφέψημα της δάφνης καταπολεμά την αϋπνία και την ένταση
- Θεραπεύει τους κιρσούς
- Αυξάνει την άμυνα του οργανισμού
- Βοηθάει τα άτομα με διαβήτη
- Κάνουν καλό στο αναπνευστικό μας σύστημα
- Το δαφνέλαιο είναι πολύ καλό για τη φροντίδα του δέρματος
- Συμβάλλει στη ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος
- Έχει διουρητικές ιδιότητες