Φύλλο και φτερό κάνει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας δήμο της Θεσσαλονίκης

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας «μάρκαρε» τον συγκεκριμένο δήμο έπειτα από καταγγελίες για ύποπτες απευθείας αναθέσεις, αλλά και φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Αναστάτωση, πληροφορούμαι, επικρατεί σε δήμο της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης καθώς, όπως μου μεταφέρεται από στελέχη του, τις τελευταίες ημέρες κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχει εγκατασταθεί εκεί και έχει κάνει φύλλο και φτερό κάποιες συγκεκριμένες διευθύνσεις και υπηρεσίες. Όπως μου λένε, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας «μάρκαρε» τον συγκεκριμένο δήμο έπειτα από καταγγελίες για ύποπτες απευθείας αναθέσεις, αλλά και φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη της ελεγκτικής αρχής έχουν επισκεφθεί επανειλημμένως τον δήμο και δη, κάποιες συγκεκριμένες υπηρεσίες του στις οποίες εντοπίζονται οι επίμαχες αναθέσεις και διαγωνισμοί. Στο πλαίσιο αυτό οι άνθρωποι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ζήτησαν και πήραν όλα τα σχετικά έγγραφα από τη διεύθυνση Καθαριότητας καθώς και από τις υπηρεσίες οι οποίες εμπλέκονται σε διάφορα έργα.

Όπως μου εξηγεί μια από τις παλιές καραβάνες του δήμου, τους τελευταίους μήνες βοά η περιοχή για συγκεκριμένες υποθέσεις -κάποιοι μιλούν για τέσσερις, πέντε, άλλοι για περισσότερες- οι οποίες βγάζουν μάτια. Θα αναφέρω ενδεικτικά, για να πάρετε μια γεύση, ότι εντοπίστηκαν απορριμματοφόρα τα οποία πήγαιναν κάθε εβδομάδα σε συνεργεία για επισκευή. Εάν όντως υπάρχει φωτιά, εκτός από τον καπνό, δεν σας κρύβω ότι μένω έκπληκτος από το γεγονός ότι νεόκοποι αυτοδιοικητικοί μαθαίνουν τόσο γρήγορα, παλιά κόλπα.

voria.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.