Χρυσοχοΐδης: Από τις 15 Ιουλίου εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές

Χρυσοχοΐδης: Από τις 15 Ιουλίου εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές

Περάσαμε ένα δύσκολο μήνα και ένα πιο δύσκολο τριήμερο, όπου ο κίνδυνος πυρκαγιάς ήταν μέγιστος για όλη τη χώρα” ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, το απόγευμα της Δευτέρας. “Στο διάστημα από 15 Ιουλίου έως σήμερα εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές και στο τριήμερο 183. Πολλές, όπως του Υμηττού, όπως της Ελαφονήσου, όπως του Μαραθώνα, ήταν ιδιαίτερα δύσκολες“, συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνέχισε λέγοντας ότι: “Οι πυροσβέστες, το Ε.Κ.Α.Β., η αστυνομία, οι δήμοι, οι περιφέρειες ανταποκρίθηκαν με σχέδιο, συντονισμό και προσωπική αυτοθυσία. Τους συγχαίρουμε, τους ευχαριστούμε. Μας προστάτευσαν. Έκαναν τη δουλειά τους. Ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συντόνισε και διηύθυνε. Με ψυχραιμία και ικανότητα. Στο πρόσωπο του Γ. Γραμματέα Ν. Χαρδαλιά την ευχαριστούμε.

Πολλά μηνύματα του 112, εκατομμύρια διακινήθηκαν το Σάββατο. Έτσι έπρεπε κι έτσι έγινε. Όταν ο κίνδυνος είναι στο κόκκινο κανένας πολίτης δεν μπορεί να είναι χωρίς πληροφόρηση, όλοι χρειάζεται να γρηγορούμε. Η επαγρύπνηση προλαμβάνει και σώζει.

Υπάρχει κράτος. Άξιοι λειτουργοί, που ξέρουν να δίνουν μάχες. Οι πυροσβέστες μας δεν έχουν κοιμηθεί αυτό το μήνα. Ούτε στο επιτελείο ούτε στο πεδίο. 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.