Χωρίς ενεργά μέτωπα η πυρκαγιά στις Σάπες Ροδόπης-Στάχτη πάνω από 500 στρέμματα,βίντεο

Χωρίς ενεργά μέτωπα η πυρκαγιά στις Σάπες Ροδόπης Στάχτη πάνω από 500 στρέμματα

Χωρίς ενεργά μέτωπα είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, πλησίον οικισμού του Δήμου Σαπών Ροδόπης η οποία επεκτάθηκε σε ορεινή και δύσβατη περιοχή.

Οι επίγειες δυνάμεις, 76 πυροσβέστες με 21 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με τη συνδρομή και της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με μηχανήματα έργου και βυτιοφόρα, αλλά και από αέρος τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, συνεχίζουν να επιχειρούν προκειμένου να γίνει η πλήρης κατάσβεση τυχόν εστιών της καμένης έκτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον περιορισμό της φωτιάς σε απόσταση ασφαλείας από τον οικισμό παλιννοστούντων Ποντίων, οι κάτοικοι, που είχαν απομακρυνθεί υπό την απειλή της φωτιάς, επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Ο κ. Σπυρίδωνας Βαρσάμης συντονιστής της επιχείρησης της Πυροσβεστικής μίλησε στην ΕΡΤ για την προσπάθεια κατάσβεσης. «Πρώτη προτεραιότητά μας ήταν η προστασία του οικισμού το οποίο πετύχαμε προτού νυχτώσει περιορίζοντας τη φωτιά σε εκείνο το σημείο, προτού νυχτώσει» είπε. Αυτή τη στιγμή είναι πυρκαγιά χωρίς ενεργό μέτωπο.

Σε σχέση με τα αίτια της φωτιάς είπε πως δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση, ωστόσο επειδή η αρχή της εντοπίζεται κοντά στα σπίτια, θα διερευνηθεί από κλιμάκιο της Δ/νσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού. Υπολογίζεται ότι πάνω από 500 στέμματα δάσους έχουν καεί, ενω το μόνο κτίριο που υπέστη ζημία είναι μία εγκαταλειμμένη αποθήκη.

Μεγάλη δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Ροδόπη,βίντεο

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.