“Χωρίς μεσάζοντες”, αστυνόμευση και η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο

20131123-184112.jpgΤα θέματα της Χριστουγεννιάτικης γιορτής , της αστυνόμευσης του δήμου και αυτό της παραχώρησης χώρου στην κίνηση “Αλληλεγγύη για όλους” για αγορά “χωρίς μεσάζοντες” απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου που ξεκίνησε στις 4:30 και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ

Φυσικά και δεν μπορούμε να σας μεταφέρουμε τα όσα λέχθηκαν,ήταν πολλά και …συγκεχυμένα. Αρκεί να αναφέρουμε οτι υπήρχαν,πέραν των πολλών ερωτήσεων και 14 θέματα εκτος ημερήσια διάταξης συν 28 ημερήσια!!! Ως ένα δείγμα καταγράψαμε:

•Ο κ.Παρπόρης Φώτης δυσανασχέτησε στο σημείο οτι ενημερώθηκε σήμερα για την εκδήλωση “αγγέλων έλευσις” που θα γίνει σε 4 μέρες,περίμενε όμως να δει και προτάσεις απο τον εμπορικό σύλλογο Ωραιοκάστρου για πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με σκοπό να ενισχυθεί η τοπική μας αγορά.

•Ψήφισμα για την άδεια στην ομάδας δράσης “αλληλεγγύη για όλους” στις 15/12/13:
Η προεδρος διάβασε στο συμβούλιο την επιστολή του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης, του οποίου το περιεχόμενο ήταν το αρνητικό κόστος που προέρχεται στα καταστήματα απο τις δράσεις αυτές και ζήτησε από τον δήμο να πράξει τα αυτονόητα,δηλαδή τα νόμιμα,δηλαδή καμία συναίνεση!
Σας παραθέτουμε την επιστολή σε φωτογραφίες:
image

image

Ο δήμαρχος πρότεινε,λόγο των εορτών να βρεθεί φόρμουλα να καλυφθούν οι παραγωγοί θύμισε και τα τελευταία γεγονότα στον δήμο Θεσσαλονίκης με την παρέμβαση και εκει της αστυνομίας.
Όπως συμπλήρωσε η έγκριση του συμβουλίου δεν καλύπτει την δράση και πρότεινε να δωθεί έγκριση άδειας…
Απο τους συμβούλους ακούστηκε το “αν και θα έπρεπε να ειναι μόνο δυο φορές τον χρόνο,αν και θα έπρεπε να πωλούνται πιστοποιημένα προϊόντα,αν και θα έπρεπε να υπάρχουν ταμειακές μηχανές,αν και ολα αυτά δεν τηρούνται…ας πούμε ναι”
Εκτός αυτής της άποψης ήταν η κ.Τσακαλίδου Δέσποινα που ψήφισε αρνητικά διοτι εκείνη την ημερα τα καταστήματα θα ειναι ανοιχτά.
Επισης ο κ.Δούμπαλας Κυριάκος είπε “δεν θελω άλλη λαϊκή και ψηφίζω οχι”
Και ο κ.Ματσουκατίδης Θεόδωρος ψήφισε οχι για να προστατέψει τους παραγωγούς που πάλι θα είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο προστίμων. Πρότεινε να μαζευτούν προϊόντα προς αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη και να τους βοηθήσει ο δήμος.

•Παρέμβαση στο υπουργείο δημόσιας τάξης ζήτησε ο κ.Αταμιάν Πέτρος για να υπάρξει περισσότερη ασφάλεια των πολιτών,διοτι η εγκληματικότητα αυξήθηκε.
Ο δήμαρχος είπε ότι το μονο που θα μπορούσαν να ζητήσουν απο το υπουργείο είναι να στηρίζουν τις ανάγκες των αστυνομικών τμημάτων,(απο γραφική ύλη εως τα περιπολικά που χρειάζονται άμεσα σέρβις) διοτι το κράτος σε αυτες τις ανάγκες επικαλείται οτι εν μέσω κρίσης δεν υπάρχουν χρήματα και δεν μπορούν να στηρίξουν παραπάνω τα αστυνομικά τμήματα.

•Ο δήμος θα ζητήσει απο τη περιφέρεια να πάρει στην δικαιοδοσία του τον κεντρικό δρόμο Θεσσαλονίκης,για να μπορεί να λύνει άμεσα τα προβλήματα,τα οποία είναι πολλά και σοβαρά,δεν ξεχνάμε και το τραγικό συμβάν μπροστά στον “Βερόπουλο”.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.