Χωρίς πεζοδρόμια οι μαθητές. Επικίνδυνη η πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία τους.

Ανύπαρκτα τα πεζοδρόμια στους δρόμους που χρησιμοποιούν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου, και των 2 Λυκείων του Ωραιοκάστρου για να μετακινηθούν προς τα σχολεία τους.
Οι δρόμοι που περιβάλλουν τα τρία σχολεία είναι διπλής κατεύθυνσης και αποτελούν τη βασική είσοδο των οχημάτων προς το κέντρο του Ωραιοκάστρου τα οποία έρχονται από το Κιλκίς, το Δρυμό, τη Λητή το Μελισσοχώρι και το Μονόλοφο.
Η κυκλοφορία είναι υψηλής έντασης γιατί μαζί με τα αυτοκίνητα εξυπηρετούνται ταυτόχρονα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, με καθημερινό μετακινούμενο αριθμό πεζών πάνω απο 1300 άτομα.
Οι οδηγοί πολλές φορές, αναπτύσσουν ταχύτητα παραβλέποντας το γεγονός της ύπαρξης σχολείων, με κίνδυνο είτε να συγκρουστούν μεταξύ τους είτε να εκτραπούν και να τραυματίσουν πεζούς.
Ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο είναι η τσιμεντένια ανηφόρα στην οδό 25ης Μαρτίου ανάμεσα στις οδούς Μελισσοχωρίου και Ακροπόλεως, η οποία δεν έχει πεζοδρόμια. Απο τη μια πλευρά υπάρχει η περίφραξη μιας κατοικίας και απο την άλλη ένας υποτυπώδης διάδρομος πλακών, με σκαλιά, δέντρα και ανισόπεδες κατασκευές.
Η ανυπαρξία των πεζοδρομίων, αναγκάζει τους μαθητές να περπατούν στην άσφαλτο, ακροβατώντας ανάμεσα στα αυτοκίνητα για να αποφύγουν το ατύχημα.
Ας φροντίσουν οι υπεύθυνοι πριν να είναι για όλους αργά!
δρόμος σχολειο
δρόμος σχολειο
δρόμος σχολειο
δρόμος σχολειο

vendo

1 ΣΧΟΛΙΟ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.