Χ. Γιαννούλης: Καμπανάκι για τον ΟΑΣΘ από την επιδημιολογική εικόνα

Χ. Γιαννούλης: Καμπανάκι για τον ΟΑΣΘ από την επιδημιολογική εικόνα

«Χρειάστηκε να περάσουν 18 μήνες για να αντιληφθεί επιτέλους η διοίκηση του ΟΑΣΘ ότι χρειάζεται να ληφθούν αυξημένα μέτρα για την προστασία εργαζομένων και επιβατικού κοινού. Οι νεκροί στον ΟΑΣΘ εξαιτίας του ιού covid 19 έφτασαν τους οκτώ καθώς την προηγούμενη Τετάρτη, στις  5/1/2021 ένας ακόμα εργαζόμενος έχασε τη ζωή του μετά από επιπλοκές της νόσου.

Αν και οι αστικές συγκοινωνίες αποτελούν βασικούς χώρους διασποράς, ο ΟΑΣΘ παρέμεινε  ανοχύρωτος, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουντη Διοίκηση για ελλιπή μέτρα προστασίας,επισημαίνοντας παράλληλα πως εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε λεωφορεία και εργαζόμενους, οι καθυστερήσεις των δρομολογίων είναι μεγάλες με αποτέλεσμα τον τεράστιο συγχρωτισμό των πολιτών τις ώρες αιχμής.

Με ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή και την οποία συνυπογράφουν 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καλείται ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να μας ενημερώσει μεταξύ άλλων για το αν και ποια μέτρα ελήφθησαν για την προστασία των εργαζομένων, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ και να αποφευχθεί ο συνωστισμός των επιβατών, για τις απολυμάνσεις των λεωφορείων και την επιδημιολογική επιτήρηση των χώρων εργασίας στον ΟΑΣΘ, για την πρόνοια που λαμβάνετε, ώστε να χορηγείται άδεια ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους, που εμφανίζονται θετικοί ή νοσούν»

Χρήστος Γιαννούλης Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταφορών

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.