Ωράριο φαρμακείων – Συμμετοχή σε φάρμακα: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Ωράριο φαρμακείων – Συμμετοχή σε φάρμακα: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Έγινε τελικά δεκτή η τροπολογία για μείωση συμμετοχής σε φάρμακα και αργίες φαρμακείων

Συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των συνεκτελεστών της διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου».

Σύμφωνα με τη διάταξη, επέρχονται αλλαγές στο ωράριο των φαρμακείων, με εξαίρεση τα διανυκτερεύοντα και τα διημερεύοντα. Θα  παραμένουν κλειστά, 25η Μαρτίου, Μεγάλη Παρασκευή, Δευτέρα του Πάσχα, 15η Αυγούστου, 25η Δεκεμβρίου και 26η Δεκεμβρίου, Πρωτοχρονιά, 6η Ιανουαρίου, Καθαρά Δευτέρα, 1η Μαίου, 28η Οκτωβρίου, Αγίου Πνεύματος, την ημέρα εορτής του Πολιούχου της πόλης και την ημέρα Απελευθέρωσης της πόλης.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος κάθε φαρμακείου, με τη σύμφωνη γνώμη του υπεύθυνου φαρμακοποιού, δύναται να επιλέξει ωράριο λειτουργίας του φαρμακείου του, καθ’ υπέρβαση των χρονικών ορίων πλην της Κυριακής  και εντός του χρονικού πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων  λιανικής πώλησης.

Ψηφίστηκε δε και το δεύτερο σκέλος της τροπολογίας και θεσμοθετείται περαιτέρω μείωση της συμμετοχής των ασθενών σε ορισμένα φάρμακα.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται το ήδη θεσμοθετημένο ποσοστό συμμετοχής να περιορίζεται κατά το ήμισυ στην περίπτωση φαρμάκων για τα οποία καταλήγει επιτυχώς η διαδικασία διαπραγμάτευσης. Συνεπώς, το 25% περιορίζεται σε 12,5% και το 10% σε 5%. Επίσης, ως προς τα γενόσημα το ποσοστό συμμετοχής του ασθενούς μπορεί να μειώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας.

oenet

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.