Ωραιόκαστρο: Άστεγος παραμένει ο ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ – Ανεκπλήρωτες οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής

Ωραιόκαστρο: Άστεγος παραμένει ο ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ – Ανεκπλήρωτες οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής

Ο σύλλογος εθελοντών “ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ” πανταχού παρών σε κάθε οικογένεια που βρίσκεται σε ευάλωτη κατάσταση σήμερα έφτασε στο σημείο να βρίσκεται ίδιος σε δύσκολη θέση!
Για πολλοστή φορά απεύθυνε αίτημα προς τον δήμο Ωραιοκάστρου να τους παραχωρηθεί χώρος στέγαση μια αποθήκη ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν το Θεάρεστο έργο τους.

Ο σύλλογος είχε έδρα στο ΚΑΠΗ Παλαιοκάστρου όπου του ζητήθηκε απο την δημοτική αρχή να τους παραδοθεί ο χώρος για να στεγασθεί υπηρεσία του δήμου, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Ακόμη, προφορική δέσμευση του δημάρχου κ. Τσακίρη Παντελή ήταν η παραχώρηση χώρου στην περιοχή “Αλώνια” η οποία δέσμευση μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Διαβάστε αναλυτικά την επαναλαμβανόμενη αίτηση του “ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ” προς την δημοτική αρχή:

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Λίγα λόγια για το ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ:
Μια παρέα ανθρώπων, που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στο Ωραιόκαστρο, απο το 2011 ευαισθητοποιημένοι από την ύπαρξη του ξενώνα φιλοξενίας ανηλίκων « Το Σπίτι Της Άρσις» αποφάσισαν να βοηθήσουν εθελοντικά για την εύρυθμη λειτουργία του ξενώνα και να καλύψουν ένα μέρος από τις ανάγκες του.
Ο “ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ” Σύλλογος Εθελοντών Ωραιοκάστρου και φίλων ξενώνα “Το Σπίτι της Αρσις” ιδρύθηκε το 2011, ως φυσική εξέλιξη αυτής της παρέας .
Τον Φεβρουάριο του 2013, ο ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ τροποποιεί το καταστατικό του, ύστερα από απόφαση της ΓΣ των μελών και προσθέτει στους σκοπούς του την υποστήριξη οικογενειών που χρήζουν βοήθειας.
Τον Μαϊο του 2013. ξεκινά η δράση “Χρειάζομαι-Προσφέρω”. Καθώς ο σύλλογος δέχεται συχνά προσφορές απο φίλους σε μεταχειρισμένα είδη, οι εθελοντές αποφασίζουν να δουλέψουν ώστε τα είδη αυτά να διατίθενται με φροντίδα όπου υπάρχει ανάγκη. Με τη δράση αυτή διανέμονται έπιπλα, συσκευές και οικιακός εξοπλισμός αλλά και ρούχα, παιχνίδια κλπ.
Τον Ιούνιο του 2016 ή εθελόντρια Μαρίλη Χαρίση διαθέτει στο σύλλογο ιδιόκτητη αποθήκη 200 τμ και γεννιέται η ιδέα της ΚΟΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ.Ο συλλογος έχει πια μια έδρα για να συγκεντρώνει και να διανέμει όσα του προσφέρουν οι φίλοι και εθελοντές.
Στις 30/11/2018 :
– Συνεχίζουν να είμαστε καθημερινά δίπλα στον ξενώνα και να στηρίζουμε τις τακτικές και έκτακτες ανάγκες των παιδιών.
– Συνεχίζουν να στηρίζουμε 15 οικογένειες του τόπου μας με τακτικές παροχές σε τρόφιμα, ρούχα, χαρτικά αλλά και με κάλυψη εξόδων θέρμανσης και υγείας.
– Οργανώνουν την κοινωνική αποθήκη και αναζητούν ράφια και έπιπλα για τον χώρο μας. Επίσης, ελπίζουν στην προσέλευση εθελοντών που θα δουλέψουν μαζί μας.
Έλα και συ!
Σήμερα 2022 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ με ένα σύνθημα:  Δεν ξοδεύεται η αγάπη! 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.