Ωραιόκαστρο: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη – Παραμένει ο ιερέας στην ενορία

Ωραιόκαστρο: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη – Παραμένει ο ιερέας στην ενορία

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες ελάχιστων κατοίκων της κοινότητας Μονολόφου, συμπεριλαμβανομένου και ενός αντιδημάρχου της διοίκησης Τσακίρη, που στόχο έβαλαν να διώξουν τον πατέρα Χριστόδουλο από την ενορία του Αγίου Γεωργίου και Νεκταρίου Μονολόφου.

Έπειτα από μακροσκελή καταγγελία  που παραδόθηκε στον Μητροπολίτη Λαγκαδά – Λητής – Ρεντίνης, δείτε σχετικά εδώ, ο ιερέας παραμένει στο πόστο του και συνεχίζει το λειτούργημά του με τις ευλογίες του Μητροπολίτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα του διωγμού του ιερέα που βγήκε στο φως της δημοσιότητας και έλαβε πολιτικές διαστάσεις από την αντιπολίτευση, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης μεταξύ ξεκαθάρισε την θέση του ότι καμία συμμετοχή δεν έχει και δήλωσε «Ουδέποτε κινήθηκα εναντίον κανενός πόσο μάλλον ιερωμένων» δείτε σχετικά εδώ.
Ωστόσο η τοποθέτηση αυτή δεν επαρκεί για να αποκαταστήσει την φήμη του ιερέα που έπληξε ευτυχώς όχι καταστροφικά για την καριέρα αν μπορούμε να κάνουμε χρήση του όρου, όμως ήλθε ως “κερασάκι στην τούρτα” στην επιβαρυμένη υγεία και επέφερε πολλά επιπλέον προβλήματα όπως ανέφερε ο ίδιος στην προσωπική ιστοσελίδα του.
Ηθικό και αναμενόμενο θα ήταν να υπάρξει μια πιο ώριμη, βάση στοιχείων πλέον, τοποθέτηση του δημάρχου μακριά απο πολιτικές περιπτύξεις στην πλάτη του ιερέα. 

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη και καμία μετακίνηση δεν έγινε στον ιερέα.
Και αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα οτι προφανώς η καταγγελία ήταν ανυπόστατη. 

Πόσο όμως ψυχολογικά δυνατός μπορεί να μείνει ακόμη και ένας άνθρωπος του Θεού έπειτα από την σκληρή και άδικη κατά μέτωπο επίθεση;
Και μάλιστα ενός ιερέα που εκ του ιερού βήματος του Ναού στο μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ- Ευβοίας που είχε λειτουργήσει πριν λίγο καιρό, με δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, δείτε το συγκινητικό απόσπασμα εδώ.

Καθένας μόνος του αναλογίζεται τι ψυχή που θα παραδώσει….

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.