Ωραιόκαστρο: Αγανακτισμένοι οι τοπικοί σύμβουλοι με την πρόεδρο – Ποιος θα σταματήσει αυτόν τον κατήφορο;

Ωραιόκαστρο: Αγανακτισμένοι οι τοπικοί σύμβουλοι με την πρόεδρο – Ποιος θα σταματήσει αυτόν τον κατήφορο;

Κυριολεκτικά κατήφορος και μάλιστα μεγάλος για το τοπικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου. Για μία ακόμη φορά το μεγαλύτερο ποσοστό των τοπικών συμβούλων εκφράζει την αγανάκτηση του απέναντι στις πρακτικές και στη στάση που κινείται η πρόεδρος αυτού. Ένα μίνι απολογισμό 18 μηνών κατέθεσαν μέσα από την επιστολή διαμαρτυρίας που συνυπογράφουν επτά τοπικοί σύμβουλοι .

Εύλογο το ερώτημα αν υπάρχει αρμόδιο όργανο, κάποιος υπεύθυνος άνθρωπος, να επιληφθεί του θέματος που τόσο καιρό έχει απασχολήσει δυσάρεστα την κοινή γνώμη απέναντι στα συχνά  επικοινωνιακά θέματα αλλά και στην απραξία προς το κοινωνικό σύνολο.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή διαμαρτυρίας:

Τοπικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου….συνέχεια…..
Έχουμε κλείσει και επίσημα 18 μήνες ως μέλη του Τοπικού συμβουλίου.
18 μήνες αγωνιζόμαστε, φωνάζουμε για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που οι πολίτες αυτής της πόλης μας ψήφισαν να πράξουμε.
18 μήνες ερχόμαστε αντιμέτωποι με την υπεροψία, την άγνοια, την απάθεια, την ανεπάρκεια της προέδρου του τοπικού συμβουλίου.
18 μήνες δεκάδες προτάσεις μας για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων έχουν “θαφτεί” ως “εκτός αρμοδιοτήτων” όταν η ίδια η πρόεδρος πεισματικά αρνείται να μάθει τις αρμοδιότητες της.
18 μήνες και ο μόνος ρόλος που έχει στο τοπικό συμβούλιο είναι συντονιστικός. Τα θέματα που έχει βάλει ως η κεφαλή του συμβουλίου αγγίζουν με το ζόρι τα 2.
18 μήνες και μετράμε -1 παραίτηση -2 ανεξαρτητοποιήσεις -ανάκληση της αντιπρόεδρου γιατί εναντιώθηκε στην μουμιοποίηση του συμβουλίου που προσπαθεί από την πρώτη μέρα να καθιερώσει η πρόεδρος -διασυρμός και προσπάθειά πολιτικής εξόντωσης τοπικού συμβούλου μετά από παράνομη αναδημοσίευση ιδιωτικής του συνομιλίας -μεθοδευμένες προσπάθειές παγίδευσης συμβούλων με την μέθοδο “συγκρότηση επιτροπής” η γνωστή ποια σε μας μέθοδος κολοτούμπας.
18 μήνες και το μεγαλύτερο τοπικό συμβούλιο δεν έχει να παρουσιάσει στους πολίτες του ΚΑΝΕΝΑ έργο.
18 μήνες και δεν έχει ΚΑΝ γραφείο όπως ορίζει ο νόμος.
18 μήνες και η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου έχει καταφέρει με μεγάλη επιτυχία να τοποθετήσει τον εαυτό της στο βάθρο της πιό άπραγης προέδρου που πέρασε ποτέ.
Στους 18 μήνες αποφάσισε αυτόβουλα να μην κάνει ΚΑΝ το μηνιαίο συμβούλιο που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ από τον νόμο να συγκαλέσει, ακόμη και εάν δεν υπάρχει κανένα θέμα κατά την γνώμη της. Και αναρωτιόμαστε: η πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου σε μια τόσο μεγάλη κοινότητα δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ θέμα; Θεωρεί ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα των κατοίκων; Μέσα σε αυτούς τους 18 μήνες κατάφερε να διακόψει την συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου. Με ένα σύλλογο που συνεργαζόταν άριστα με τις δυο προηγούμενες διοικήσεις. Μέσα σε αυτούς τους 18 μήνες επέτρεψε την απαξίωση του τοπικού συμβουλίου από το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου. Θέματα που όφειλαν να περάσουν πρώτα από το τοπικό συμβούλιο δεν ήρθαν ποτέ Και η πρόεδρος αντί να ζητήσει τον λόγο για αυτό υποστήριξε την απαξίωση ότι η αντιπολίτευση έδειξε την αντίδρασή της.
Μια Πρόεδρος που για 18 μήνες είναι απούσα από τα μεγάλα ζητήματα και προβλήματα της πόλης μας, όπως το Open mall για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας , το μεγάλο ζήτημα της επέκτασης του σχεδίου της πόλη μας , τα κοιμητήρια, η μόλυνση του περιβάλλοντος με την επέκταση των λατομείων και την καύση απορριμμάτων RDF – SRF με αποτέλεσμα την συνολική υποβάθμιση της πόλης μας.
Μέσα σε αυτούς τους 18 μήνες οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το μεγαλύτερο επίτευγμά της. Τον χλευασμό του κόσμου απέναντι στο τοπικό συμβούλιο.
Είμαστε ενήλικες άνθρωποι, με οικογένειες και επαγγελματική ταυτότητα. Αρνούμαστε να είμαστε θεατές σε αυτόν τον προσωπικό και κοινωνικό διασυρμό. Από δω και στο εξής οτιδήποτε παράνομο θα έχει τις συνέπειες που του αναλογούν. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο και νομικό μας δικαίωμα, και καλούμε τον δήμαρχο να τοποθετηθεί δημόσια ως προς τα πεπραγμένα της προέδρου και αν τον βρίσκουν σύμφωνο ή διαψεύδει την πρόεδρο η οποία δηλώνει διαρκώς ότι ο δήμαρχος στηρίζει τις πράξεις της.
Οι τοπικοί σύμβουλοι :
Τοψή Μαρία, Χάρης Χαραβόπουλος, Απόστολος Βαρβέρης, Ευτυχία Παλτατζίδου, Ευγενία Τσακίρη, Ματσουκατιδης Αντωνης, Μάξιμος Αλευράς.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.