Ωραιόκαστρο αδέσποτα : Η απάντηση του αντιδημάρχου στην καταγγελία του Ε.Σ.Ω.

Ωραιόκαστρο αδέσποτα : Η απάντηση του αντιδημάρχου στην καταγγελία του Ε.Σ.Ω.

Απαντητική επιστολή στάλθηκε απο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα αδέσποτα στο Ωραιόκαστρο κ. Αριστείδη Λαζαρίδη στην καταγγελία που έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου για την την αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα σκυλιά και λύση δεν έχει δοθεί παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις,  όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν. (δείτε αναλυτικά την καταγγελία του Ε.Σ.Ω. εδώ)

19 ημέρες μετά ο αντιδήμαρχος έστειλε την παρακάτω απαντητική επιστολή:

Αξιότιμε κ Πρόεδρε,

Προς δική σας ενημέρωση, καθώς και των μελών του ΔΣ του ΕΣΩ σας δηλώνω υπευθύνως ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που περιστασιακά κινούνται στο χώρο της αγοράς του Ωραιοκάστρου και δεν εδράζουν εκεί επί μονίμου βάσεως είναι ελάχιστα, έχουν περισυλλεχθεί, στειρωθεί, αποπαρασιτωθεί, εμβολιαστεί και φέρουν ηλεκτρονική σήμανση, όπως ορίζει ο Νόμος 4039/2012 ως αρμοδιότητα των Δήμων και δεν κρίθηκαν ως επικίνδυνα όπως αυτό ορίζεται στο Νόμο.

Επιπροσθέτως σας γνωστοποιώ ότι σκοπός ύπαρξης καταλύματος καταφυγίου όπως ορίζεται από τον απερχόμενο Νόμο και από τον νέο που ψηφίστηκε, δεν είναι η δια βίου διαμονή των αδέσποτων σε αυτό, καθώς εκεί θα στεγάζονται κάποια ζώα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μετά το πέρας ενός τριμήνου θα επανεντάσσονται, όσα δεν έχουν υιοθετηθεί.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Ωραιόκαστρο: Επιστολή διαμαρτυρίας απο τον Ε.Σ.Ω. για τα αδέσποτα

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.