Ωραιόκαστρο: Αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για το «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024»

Δ. Ωραιοκάστρου: Αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για τη θερινή δημιουργική απασχόληση «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024»

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024».

Για ακόμη ένα καλοκαίρι ανοίγει την αγκαλιά της η θερινή δημιουργική απασχόληση του Δήμου Ωραιοκάστρου για παιδιά ηλικίας (5-12 ετών) (έτη γέννησης 2012 – 2019  κατά την ημέρα εγγραφής να έχουν κλείσει τα 5 έτη).

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σε έναν ενιαίο κύκλο από τη 1 Ιουλίου μέχρι τις 29 Αυγούστου 2024, σε σχολεία των τριών Δημοτικών Ενοτήτων Ωραιοκάστρου, Μυγδονίας και Καλλιθέας.

Το πρόγραμμα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ, είναι μία κοινωνική προσφορά του Δήμου Ωραιοκάστρου προς τους κάτοικους του και εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς.

Το ωράριο της θερινής απασχόλησης θα είναι 07.00-16.00. Οι ώρες προσέλευσης είναι 07.00-08.30. Στις 08.30 η πόρτα θα κλειδώνει για λόγους ασφάλειας.  Ώρα αναχώρησης από 14.00–15.55.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 έως την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024.

Λόγω του μικρού διαστήματος των αιτήσεων και του περιορισμένου αριθμού θέσεων οι ενδιαφερόμενοι γονείς καλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα για διευκρινίσεις ή πληροφορίες, καλώντας στο τηλέφωνο της υπηρεσίας 2310689747 και 2313304090 (Δευτέρα έως Παρασκευή, από 09.00 έως 13.00).

Οι γονείς μπορούν να «κατεβάσουν» την αίτηση συμμετοχής του προγράμματος, καθώς και τα δικαιολογητικά από την επίσημη σελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου και να την αποστείλουν.

➢ηλεκτρονικά στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

[email protected]

Δικαιολογητικά

 1. Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (χορηγείται από την υπηρεσία – Μπορείτε να την «κατεβάσετε ΕΔΩ ).
 2. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (όχι παλαιότερο των τριών μηνών).
 3. Φορολογική Δήλωση E1.
 4. Για τους γονείς που κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών των σχολείων εργάζονται:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και των δύο γονέων από τον εργοδότη τους, καθώς και:

α) για τους ασφαλισμένους στο ΕΦΚΑ βεβαίωση ενσήμων του  2024 (πρώτου τριμήνου).

β) για τους ελεύθερους επαγγελματίες, εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΕ αντίγραφο της πληρωμής των τελευταίων εισφορών στον ΟΑΕΕ (χωρίς να είναι απαραίτητη η εξόφληση των εισφορών) ή βεβαίωση του ΟΑΕΕ η οποία επιβεβαιώνει την εγγραφή στα μητρώα τους.

γ) για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ανήκουν σε άλλο ασφαλιστικό φορέα απαιτείται βεβαίωση του ασφαλιστικού τους φορέα (πρόσφατη).

δ) για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ αντίγραφο υποχρέωσης πληρωμής των τελευταίων εισφορών ή Ασφαλιστική Ενημερότητα.

ε) για τους δημοσίους υπαλλήλους, απόδειξη τελευταίας μισθοδοσίας τους.

 1. Απόδειξη μονίμου κατοικίας:

α) για τους κατοίκους  αντίγραφο λογαριασμού στο όνομα των γονέων/κηδεμόνων από οργανισμό κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ, ΑΕΡΙΟ κ.α.) ή μισθωτήριο συμβόλαιο σπιτιού.

Δεν θα γίνονται δεκτά αποδεικτικά κινητής τηλεφωνίας εκτός και αν αφορούν σταθερή οικιακή γραμμή.

β) σε περίπτωση φιλοξενίας, φορολογική δήλωση Ε1, ή αντίγραφο λογαριασμού στο όνομα του ατόμου που το φιλοξενεί  και υπεύθυνη δήλωση του ατόμου που τον φιλοξενεί θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής.

 1. Υπεύθυνη δήλωση των εχόντων τη γονική μέριμνα για τη συγκατάθεσή τους στην παραλαβή του παιδιού/παιδιών από τρίτο πρόσωπο (εκτός από τους γονείς). Αντίγραφο ταυτότητας των ατόμων που θα παραλαμβάνουν το παιδί.
 2. Πρόσφατη ιατρική βεβαίωση συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από παιδίατρο που να αναφέρει ότι το παιδί είναι υγιές και επιτρέπεται να συμμετέχει σε δραστηριότητες και φωτοαντίγραφο από το βιβλιάριο υγείας του μαθητή – τριας (η πρώτη σελίδα με τα στοιχεία του μαθητή – τριας, και η σελίδα με τα εμβόλια).
 3. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια ανά περίπτωση :

α)  Διαζευγμένοι γονείς: Αντίγραφο διαζευκτηρίου εάν δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και απόφαση επιμέλειας.

β) Γονείς σε διάσταση: Αντίγραφο αίτησης διαζυγίου, προσωρινής επιμέλειας (αν υπάρχει) ή βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων στη Δ.Ο.Υ. και ιδιωτικό συμφωνητικό επιμέλειας.

γ) Άγαμες μητέρες: Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού εάν το παιδί και η οικογενειακή κατάσταση δεν προκύπτουν από το υποβαλλόμενο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

δ) Γονείς σε χηρεία: Ληξιαρχική πράξη θανάτου συζύγου αν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

 1. Γονείς με αναπηρία 67% και άνω ή 50% και άνω μόνο για περιπτώσεις ινσουλοεξαρτόμενων (διαβήτη τύπου 1):

– Αντίγραφο απόφασης Υγειονομικής Επιτροπής ή αίτηση για απόφαση αναπηρίας συνοδευόμενη από την τελευταία απόφαση αναπηρίας.

Με την απόφαση λειτουργίας του καλοκαιρινού σχολείου, τα σχολεία θα λειτουργούν ως ακολούθως:

 1. Διαχωρισμός του μαθητικού δυναμικού σε υποομάδες έως 15 παιδιά.
 2. Θα υπάρχει καθαρίστρια καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του προγράμματος.
 3. Μένουμε σπίτι αν δεν αισθανόμαστε καλά και δεν ερχόμαστε στο σχολείο σε περίπτωση που παρατηρούνται ύποπτα συμπτώματα.
 4. Κανένας γονέας/κηδεμόνας δεν επιτρέπεται να εισέλθει στο κτίριο.
 5. Ο κάθε μαθητής/-τρια μπορεί να φέρει μαζί του κάποιο παιχνίδι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον αύλειο χώρο.

Πληροφορίες τηλ.: 2310689747, 2313304090  (Δευτέρα έως Παρασκευή, από 09.00 έως 13.00).

Ο κατάλογος των σχολείων στα οποία θα διεξαχθεί το πρόγραμμα θα προκύψει από τον αριθμό των αιτήσεων ανά Δημοτική Ενότητα.

Διευκρινίζεται πως για να θεωρηθεί έγκυρη η αίτηση θα πρέπει να έχουν υποβληθεί απαραίτητα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.