Ωραιόκαστρο – Α. Πολυχρονίδης : Ασφάλεια μαθητών προς και από το σχολείο

Ωραιόκαστρο – Α. Πολυχρονίδης : Ασφάλεια μαθητών προς και από το σχολείο

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου τιμήσαμε όλοι μας την μαθητιώσα νεολαία του δήμου Ωραιοκάστρου, η οποία αποτελεί το μέλλον αυτού του τόπου. Ευθύνη όλων μας είναι να φροντίζουμε για την ασφάλεια τους και να εξασφαλίζουμε ότι δεν κινδυνεύουν στη σχολική καθημερινότητα τους.

Για αυτόν τον λόγο σήμερα πρέπει να υπενθυμίσουμε στην διοίκηση για ακόμη μια φορά τα μέτρα που προτείναμε στα δύο τελευταία Δημοτικά Συμβούλια σχετικά με το θέμα της ασφάλειας των μαθητών που διασχίζοντας την οδό Αλ. Υψηλάντη στις διασταυρώσεις
-με Νέστου για να πάνε στο 3ο δημοτικό και
-Οδ. Ελύτη για να πάνε στο 2ο γυμνάσιο,
βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αυξημένο όγκο οχημάτων που χρησιμοποιούν την Αλ. Υψηλάντου λόγω αποκλεισμού οδών για την εκτέλεση έργων στη γέφυρα του ρέματος Παπά ( Γιαγκούλας) επί της Κονταξοπούλου!

Πρέπει στις ανωτέρω δύο διαβάσεις να υπάρχουν σχολικοί τροχονόμοι ή παρουσία περιπολικού, κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών για όσο διάστημα παραμείνει κλειστή η Κονταξοπούλου!

Για τον ίδιο λόγο οι μονόδρομοι πέριξ του 3ου δημοτικού σχολείου καταργούνται από οχήματα που κινούνται αντίθετα προς τη μονοδρόμηση και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Θέματα ασφάλειας -λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών, έχουμε και στην περιοχή του 1ου Γυμνασίου, του 1ου & 2ου ΓΕΛ και προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα όπως:

– Τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων ΚΟΚ.
– Τοποθέτηση παλλόμενου σηματοδότη.
– Διαγράμμιση των διαβάσεων.

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν άμεσα ! Χθες !

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.