Ωραιόκαστρο: Διεξοδική συζήτηση για την επένδυση των 7 εκ. ευρώ ζητάει η Αλληλεγγύη – Ανατροπή έπειτα απο τις καταγγελίες της ΑΝ.Α.Σ.Α.

Ωραιόκαστρο: Διεξοδική συζήτηση για την επένδυση των 7 εκ. ευρώ ζητάει η Αλληλεγγύη – Ανατροπή έπειτα απο τις καταγγελίες της ΑΝ.Α.Σ.Α.

Τι τελευταίες μέρες, υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες της δημοτικής παράταξης Α.Ν.Α.Σ.Α για το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου και συγκεκριμένα ότι αφορά τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού αλλά και το τελικό ΜΗ όφελος για τους πολίτες του δήμου μας μέσα από την δεκαετή  παραχώρηση των ανταποδοτικών σε εργολάβο εταιρία που ψηφίστηκαν στην Οικονομική Επιτροπή πρόσφατα. Ακολούθησε δημόσια ένας «πόλεμος» δελτίων τύπων μεταξύ του Δημάρχου και της Α.Ν.Α.Σ.Α. με βασικό περιεχόμενο μόνον αντεγκλήσεις και ύβρεις μετατρέποντας τον δημόσιο διάλογο σε διαδικτυακή Πολιτική «αρένα».

Ως Δημοτική παράταξη είμαστε απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές πολιτικής «αρένας».

Να θυμίσουμε στους πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου ότι η Δημοτική μας παράταξη ΔΕΝ εκπροσωπείται στην Οικονομική Επιτροπή από κανένα μέλος της βάσει εκλογικού νόμου. Με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εκφράσουμε την αντίθεση και την διαφωνία μας και παράλληλα να καταθέσουμε την πρόταση μας ειδικά σε τέτοιου είδους σοβαρά θέματα που αφορούν μία επένδυση περίπου 7 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από τα ανταποδοτικά του Δήμου μας δηλαδή με απλά λόγια τα χρήματα των συμπολιτών μας.

Όσο και αν ακούγεται «παράξενο» , μία τέτοια σημαντική επένδυση περίπου των 7 εκ. ευρώ ΔΕΝ έρχεται ως θέμα συζήτησης στο ανώτατο θεσμικό όργανο της Τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν είναι άλλο από το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ληφθεί η απόφαση και να ακουστούν οι απόψεις και οι θέσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων. Να τονίσουμε ότι στην Οικονομική Επιτροπή τα 2/3 της σύνθεσης της προέρχονται από τη Διοικούσα παράταξη, με ότι συνεπάγεται με αυτό.

Επίσης, το θέμα της Ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού (LED) έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις πανελλαδικά τόσο για τους όρους διακήρυξης των διαγωνισμών που κατατίθενται όσο για τις τιμές προμήθειας από τους εργολάβους που γίνονται ανάδοχοι των έργων αυτών. Πρόσφατα η επιτροπή ανταγωνισμού εξέτασε το ενδεχόμενο για ύποπτα καρτέλ εταιριών που λαμβάνουν αυτά τα έργα.

Είμαστε ΥΠΕΡ της υλοποίησης του έργου αλλά με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες, και μόνον.

Ως Δημοτική Παράταξη ΚΑΛΟΥΜΕ τον Δήμαρχο και την διοίκηση λόγω της σοβαρότητας του θέματος και λόγω της έκτασης που πήρε με τις σοβαρές καταγγελίες, να φέρει το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού προς διεξοδική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ακουστούν δημοκρατικά όλες οι δημοτικές παρατάξεις.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.