Ωραιόκαστρο: Ελπίδα για ανάπτυξη το Open Mall – “Αγκάθι” το θέμα της στάθμευσης

Ελπίδα για ανάπτυξη το Open Mall Ωραιοκάστρου. “Αγκάθι” το θέμα της στάθμευσης στην περιοχή καταγγέλλουν οι επαγγελματίες

Με ανυπομονησία περιμένουν την υλοποίηση του «OPEN MALL» οι επιχειρηματίες του δήμου Ωραιοκάστρου που κάνουν λόγο για ένα «πολύ σημαντικό έργο» και εκτιμούν ότι θα αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία για την αναβάθμιση της τοπικής αγοράς.

Οι χειμερινές εκπτώσεις, άλλωστε, δεν έφεραν χρήματα στα ταμεία των καταστημάτων. «Είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στις εκπτώσεις ωστόσο καταγράφηκε υποτονική κίνηση» δηλώνει στο seleo.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, Βασίλης Ιακωβίδης προσθέτοντας ότι «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με το ενεργειακό κόστος, έχει διπλασιαστεί».

Την ίδια ώρα, οι επιχειρηματίες θα κληθούν να καταβάλλουν τις επιστρεπτέες προκαταβολές με το «κοκτέιλ» των εξόδων τους να απειλεί σημαντικά τη βιωσιμότητα των καταστημάτων τους. Προς το παρόν, στο Ωραιόκαστρο τα μαγαζιά αντέχουν αλλά «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα -σύμφωνα με τον κ. Ιακωβίδη- ο οποίος δεν αποκλείει λουκέτα στο μέλλον.

Πάντως, ο Ε.Σ.Ω., που μετρά 110 ενεργά μέλη, «καταβάλλει προσπάθειες για την τόνωση της αγοραστικής κίνησης». «Καθιερώσαμε διάφορες θεματικές δράσεις. Από το 2015 κάθε χρόνο διοργανώνουμε την χριστουγεννιάτικη περίοδο την “Λευκή Νύχτα”, με εξαίρεση τα lockdown. Πεζοδρομείται η Λεωφόρος Δημοκρατίας, τοποθετείται ανάλογος διάκοσμος και η δράση πλαισιώνεται με μουσικά δρώμενα» σημειώνει ο κ. Ιακωβίδης συμπληρώνοντας ότι «ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την ιδέα». Αναφέρει, επίσης, ότι ο Σύλλογος συμμετέχει ενεργά στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του δήμου Ωραιοκάστρου.

«Μεγάλο στοίχημα» το OPEN MALL

Το Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο αναμένεται να δώσει νέα πνοή στον εμπορικό κόσμο του Ωραιοκάστρου με τους επιχειρηματίες να το περιμένουν «πώς και πώς», όπως λέει ο κ.Ιακωβίδης τονίζοντας ότι πρόκειται για «μεγάλο στοίχημα».΄

Η παράδοση του έργου υπολογίζεται έως τα τέλη του 2023 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε.Σ.Ω. «έχουν ήδη γίνει οι μελέτες από πλευρά του δήμου ενώ ο σύλλογος προχώρησε στις προβλεπόμενες ενέργειες όσον αφορά τα διαδικαστικά περί των μελλοντικών παρεμβάσεων στις προσόψεις των καταστημάτων ώστε να υπάρξει ένα  -όσο το δυνατόν περισσότερο- ενιαίο “brand name”».

«Αγκάθι» το πάρκινγκ

Ωστόσο, «αγκάθι» φαίνεται ότι αποτελεί το θέμα της στάθμευσης. «Είναι μεγάλο πρόβλημα το να μη μπορεί ο κόσμος να βρει πάρκινγκ, λειτουργεί αποθαρρυντικά για τις επιχειρήσεις» υπογραμμίζει ο κ. Ιακωβίδης. «Είχαμε εντάξει στο πρόγραμμα, με την προηγούμενη διοίκηση, την αγορά οικοπέδου επί της Λεωφ. Δημοκρατίας με δαπάνη 400.000 ώστε να δημιουργηθεί πάρκινγκ προς διευκόλυνση επαγγελματιών και καταναλωτών», αναφέρει προσθέτοντας ότι «δυστυχώς ο κ. Τσακίρης απένταξε την αγορά του οικοπέδου, θεωρώντας το ασύμφορο λόγω κόστους. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ήταν θέμα κόστους, καθώς ένα μήνα μετά έφερε δανεισμό 5 εκ. για ασφαλτοστρώσεις».

«Μιλάμε για ένα οικόπεδο 2 στρεμμάτων στην “καρδιά” του Ωραιοκάστρου. Από τις 220 επιχειρήσεις του δήμου, οι 180 βρίσκονται σε εκείνη την περιοχή. Θα εξυπηρετούνταν οι πάντες από το πάρκινγκ, το σημείο ήταν πολύ βολικό» επισημαίνει ο πρόεδρος του Ε.Σ.Ω. συμπληρώνοντας ότι «ο κόσμος στις τοπικές αγορές δεν θέλει να παρκάρει μακριά, θέλει να είναι κοντά».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.