Ωραιόκαστρο: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την γυναίκα που είχε 54 σκυλιά στην οικία της – Αναλυτικά τα πρόστιμα

Ωραιόκαστρο: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την γυναίκα που είχε 54 σκυλιά στην οικία της – Αναλυτικά τα πρόστιμα

Έλεγχοι σε οικία και παρακείμενο οικόπεδο, στην περιοχή της Λητής, για τη διερεύνηση καταγγελιών για δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

Πρωινές ώρες της (08-02-2024), αρμόδιοι για την εφαρμογή του Νόμου για την προστασία των ζώων συντροφιάς αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Ευόσμου, παρείχαν συνδρομή σε ελέγχους που πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου, παρουσία δικαστικού λειτουργού και εκπροσώπου του οικείου Δήμου, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, για την ύπαρξη μεγάλου αριθμού δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε οικία και σε παρακείμενο οικόπεδο, σε περιοχή της Λητής.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η ύπαρξη δέκα έξι (16) σκύλων εντός της οικίας και τριάντα οκτώ (38) ακόμη σκύλων σε παρακείμενο οικόπεδο, χώροι οι οποίοι λόγω έλλειψης καθαριότητας δεν εξασφάλιζαν την ευζωία των τετράποδων, οπότε και επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των (2.000) ευρώ.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι εκ των ανωτέρω τα σαράντα έξι (46) τετράποδα στερούνταν της απαιτούμενης ηλεκτρονικής ταυτότητας και βιβλιαρίου υγείας, γεγονός για το οποίο επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια των ζώων το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των (59.800) ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα οκτώ (8) σκυλιά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους (10.400) ευρώ για έλλειψη βιβλιαρίου υγείας και παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης.

Ωραιόκαστρο: Πρόστιμο 68.100 ευρώ σε γυναίκα που είχε στο σπίτι της 54 σκυλιά

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.