Ωραιόκαστρο: Η απάντηση της αντιδ. Κοινωνικής πολιτικής για την καταγγελία ΤΕΒΑ

Απάντηση αντιδημάρχου Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Ωραιοκάστρου σχετικά με τη διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ

Ακολουθεί απάντηση της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνας Ζάπρα, σχετικά με ανάρτηση τοπικής συμβούλου της Κοινότητας Ωραιοκάστρου για την διανομή των τροφίμων του ΤΕΒΑ (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ)

Η απάντηση της κ. Ζάπρα προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την διανομή τροφίμων έχει ως εξής:

«Όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν πως ως άνθρωπος προσφέρω πάντα μέσα από την καρδιά μου χωρίς ποτέ να περιμένω καμία αναγνώριση ή ανταλλάγματα. Έχω την τιμή να είμαι αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής. Όσο διάστημα είμαι σε αυτή τη θέση εργάζομαι με αγάπη, όρεξη και μεράκι,με στόχο οι κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχουμε προς τους ευάλωτους συμπολίτες μας να είναι υψηλού επιπέδου, ώστε να μπορούν να επιλύσουν με αξιοπρέπεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η ανάρτηση που έκανε στο προφίλ της στο Facebook η τοπική σύμβουλος κ. Μαρία Τοψήκαι αφορά την διανομή τροφίμων από το ΤΕΒΑ (πρόγραμμα του οποίου φορέας υλοποίησης είναι η ΠΚΜ και όχι οι Δήμοι) είναι ανυπόστατη, ψευδής, υβριστική και προσβλητική για το πρόσωπό μου, αλλά και για τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας. Για το λόγο αυτό θεωρώ καθήκον μου να απαντήσω και να εξηγήσω πώς έχουν τα πράγματα,ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Η τοπική σύμβουλος δημοσιοποιεί τη συνομιλία που είχε με κάτοικο του Ωραιοκάστρου, η οποία την ενημερώνει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ και δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τις υπηρεσίες. Αντί να επικοινωνήσει μαζί μου η κ. Τοψή έκανε –δεν ξέρω γιατί- μια ανάρτηση εξαπολύοντας λάσπη, ψεύδη, ύβρεις.

Διευκρινίζω, λοιπόν, για το θέμα που θίγει με την διανομή των τροφίμων του ΤΕΒΑ ότι:

  1. Το πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υλοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής. Οφείλω να εξηγήσω πως οι Δήμοι παραλαμβάνουν τα τρόφιμα από την ΠΚΜ και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΚΜ προχωρούν στη διανομή τους προς τους ωφελούμενους, αφού αυτοί ειδοποιηθούν προσωπικά μέσω μηνύματος που λαμβάνουν στο κινητό τηλέφωνό τους.
  2. Η συγκεκριμένη κυρία, όπως και πολλοί άλλοι ευάλωτοι συμπολίτες μας, για να καταστούν ωφελούμενοι του προγράμματος υπέβαλλαν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στις αρμόδιες υπηρεσίες μέσω του Κέντρου Κοινότητας και οι Δήμοι δεν έχουν καμία ανάμιξη παρά μόνο της συνδρομή τους προς την ΠΚΜ για τη διανομή των τροφίμων.
  3. Από τον κανονισμό λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου ορίζεται ότι όσοι είναι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ δεν δύναται να είναι παράλληλα ωφελούμενοι και του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Σε αυτό το σημείο οφείλω να διευκρινίσω ότι με προσωπικές μου ενέργειες κίνησα αρκετές φορές διαδικασίες, για να στηριχθούν όσοι πολίτες αποδεδειγμένα βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, μέσω της χορήγησης τροφίμων από ιδιώτες. Και αυτό το έκανα αθόρυβα, καθώς όταν βοηθούμε τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη δεν το διατυμπανίζουμε.
  4. Τα τρόφιμα του προγράμματος ΤΕΒΑ παραλήφθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου μας τέλη του 2021. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΚΜ -που υλοποιούν το έργο- προγραμματίστηκε η διανομή τους να γίνει αρχές του 2022 σε όλους τους Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, πλην του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έτσι και στον Δήμο μας τις επόμενες ημέρες θα γίνει η διανομή προς τους δικαιούχους.
  5. Όσον αφορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας ξεκαθαρίζω πως έγινε διανομή τροφίμων σε όλους τους δικαιούχους και κανείς συμπολίτης μας δεν έμεινε μόνος του την περίοδο των εορτών.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας και πάντα θα αντιμετωπίζουμε το ψέμα και τις ύβρεις με την αλήθεια και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Αναρτήσεις με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό και ψευδές περιεχόμενο δεν εξυπηρετούν κανέναν, παρά μόνο βλάπτουν και δηλητηριάζουν την τοπική κοινωνία μας. Ως διοίκηση υπηρετούμε με συνέπεια τους συνανθρώπους μας και αυτό έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε να κάνουμε παρά τα χτυπήματα που δεχόμαστε κάτω από τη ζώνη. Βρισκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας και πάντα θα αντιμετωπίζουμε το ψέμα και τις ύβρεις με την αλήθεια και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο».

 

Ωραιόκαστρο: Καταγγελία για ΤΕΒΑ απο πολίτη – Μηνυτήριες απειλές απο τον δήμαρχο

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.