Ωραιόκαστρο: Η χρηματοδότηση των 280.630€ δόθηκε αλλά όλοι οι εργαζόμενοι δεν επαναπροσλήφθηκαν

Ωραιόκαστρο: Η χρηματοδότηση των 280.630€ δόθηκε αλλά όλοι οι εργαζόμενοι δεν επαναπροσλήφθηκαν

Στο τελευταίο Δ.Σ του Δήμου Ωραιοκάστρου που συζητήθηκε μεταξύ αλλων και το θέμα για το κλείσιμο του ΚΔΑΠ και των δύο παιδικών σταθμών του δήμου, η παράταξη της Δημοτικής αρχής ζήτησε για δεύτερη φορά την αναβολή της σχετικής απόφασης, με αιτιολογία της εύρεση χρηματοδότησης για την στήριξη αυτών των δομών και την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων. Η αντιπολίτευση και οι δημότες στάθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα μας στον δίκαιο αγώνα που δίνουμε για να μην κλείσουν δομές, για να μην στέλνονται τα παιδιά σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, όπου οι γονείς πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και για να παραμείνουμε στην δουλειά μας (κάποιες από εμάς δουλεύουν πάρα πολλά χρόνια).

Η πολυπόθητη χρηματοδότηση έλαβε τελικά «σάρκα και οστά» με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (11/11/2020) και αφορά στην κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου. Το ποσό που εισέπραξε ο Δήμος Ωραιοκάστρου ανέρχεται στις 280.630,00 ευρώ (!!!!).

Στις 12 Νοεμβρίου οι έξι συναδέλφισσες που εργάζονταν στο ΚΔΑΠ ειδοποιήθηκαν από τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΩ να επιστρέψουν στην δουλειά τους και ότι η σύμβαση τους θα έχει αναδρομική ισχύ από 1 Σεπτεμβρίου. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τις 4 συναδέλφισσες των παιδικών σταθμών οι οποίες δεν έλαβαν παρόμοια ειδοποίηση.

Η γραμμή του Υπουργείου Εσωτερικών είναι ξεκάθαρη με τον Υπουργό να λέει σε όλους τους τόνους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πως δε θα κλείσει καμία δομή και δε θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Οι συναδέλφισσες όμως των παιδικών σταθμών ,Τρεις (3) από τη δομή του Δρυμού – με πληρότητα – και μια (1) από τη δομή του Μελισσοχωρίου με 15 – 17 χρόνια προϋπηρεσίας, κατά πώς φαίνεται ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ από τη Διοίκηση Τσακίρη..

Γιατί εμμένει η Δημοτική αρχή στην απόλυση των συναδέλφων παρόλο που το χρηματικό ποσό που έλαβε ο Δήμος είναι υπεραρκετό για να καλύψει τις δαπάνες όλων των συναδέλφων που απολύθηκαν ? Χωρίς να επιβαρύνονται μάλιστα οι δημότες. Με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής αρχής, εν μέσω πανδημίας που οι ανάγκες περισσεύουν, οι συναδέλφισσες μας οδηγούνται στης ανεργία. Στο τελευταίο Δ.Σ ο Δήμαρχος  δήλωνε κατηγορηματικά ότι δίνει μάχη προκειμένου να ανοίξουν οι δομές και όλες οι συναδέλφισσες να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις το ξέχασε.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τις συναδέλφισσες μας που θα επιστρέψουν στη δουλειά. δε μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια, παλέψαμε μέσα από το σωματείο μας για το άνοιγμα των δομών και την μη απόλυση μας και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όλοι μαζί μέχρι να δικαιωθούμε.

Ζητάμε εδώ και τώρα

  • άρση της αναστολής λειτουργίας των δομών και
  • επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων μας.

Ζητάμε εδώ και έναν μήνα επανειλημμένα ραντεβού με τον Δήμαρχο προκειμένου να μάθουμε τους σχεδιασμούς και τις προθέσεις την Δημοτικής αρχής και δε μας δέχεται. Επιδεικτικά αγνοεί το σωματείο και τις απολυμένες συναδέλφισσες. Τα συμπεράσματα δικά σας !

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.