Ωραιόκαστρο: Κάδοι πάνω σε πεζοδρόμιο έξω απο νηπιαγωγείο – Υγειονομική βόμβα που δεν αφοπλίζεται

Ωραιόκαστρο: Κάδοι πάνω σε πεζοδρόμιο έξω απο νηπιαγωγείο – Υγειονομική βόμβα που δεν αφοπλίζεται

“ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ”

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας και καθημερινότητας του δήμου Ωραιοκάστρου κ. Δημητριάδου Σοφία είναι πλήρως ενήμερη από το σύλλογο και τους κατοίκους της οδού Πυθαγόρα στο Παλαιόκαστρο αναφορικά με το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με τους κάδους ανακύκλωσης και απορριμμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, έχει ενημερωθεί προφορικώς και εγγράφως με επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων προς το δήμαρχο κ. Παντελή Τσακίρη και κοινοποίηση αυτής προς όλα τα μέρη αλλά και την ίδια την αντιδήμαρχο καθαριότητας.

Στη συγκεκριμένη επιστολή γίνεται αναφορά σε ξεχωριστή παράγραφο το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα, μετά τη συγκεκριμένη τοποθέτηση των κάδων, πρόβλημα που υπήρχε νωρίτερα και όχι μόνο δεν επιλύθηκε, αλλά διογκώθηκε.

Στην ουσία το πεζοδρόμιο είναι πλήρως καταργημένο, αναγκάζοντας κατοίκους και γονείς με τα νήπια στα χέρια και τα καρότσια να βγαίνουν στο δρόμο με δική τους ευθύνη και τεράστιο κίνδυνο ατυχήματος από τη μεγάλη ταχύτητα των διερχομένων οχημάτων, καθώς δεν υπάρχει ταμπέλα μείωσης ταχύτητος για διέλευση από σχολική ζώνη στις εισόδους της οδού Πυθαγόρα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Οι κάδοι τοποθετήθηκαν επάνω στην περίφραξη του σχολείου και σε σημείο που γίνεται ανάπλαση για δημιουργία παιδικής χαράς για τα νήπια. Εκτος του ότι δεν είναι λειτουργικό πρακτικά και αντιαισθητικό σε μια περιοχή όπου γίνεται ανάπλαση σχολείου, καθίσταται και μια υγειονομική βόμβα ακριβώς στο χώρο παιχνιδιού των νηπίων.

Η κυρία Δημητριάδου επικαλείται ότι η νόμιμη θέση των κάδων είναι αυτή και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εάν τελικά τα πεζοδρόμια ανήκουν στα σκουπίδια και όχι στους πεζούς όπως γνωρίζουμε όλοι.

Για το λόγο αυτό συγκεντρώσαμε υλικό, δείτε φωτογραφίες στο τέλους του κειμένου, από την ίδια περιοχή και τη διευθέτηση των κάδων σε άλλα σημεία ,στα οποία μάλλον θα είναι παράνομη η τοποθέτηση τους σύμφωνα με την αντιδήμαρχο,  το οποίο είναι επισυναπτόμενο μαζί με την επιστολή προς το δήμαρχο.

 

Ο κ. Άγγελος Ζαχαρίας ως πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου δήλωσε στο oraiokastro24:

Ύστερα από ενημέρωση στην κυρία Δημητριάδου ότι το θέμα θα πάρει διαστάσεις, παρακαλώ προσωπικά να γίνει με αντίστοιχο νόμιμο τρόπο διαφορετική διευθέτηση των κάδων μπροστά από το σχολείο μας. Το ιδανικό για όλους θα ήταν οι κάδοι να μετακινηθούν εντελώς σε άλλο σημείο, αφού σε 100 μέτρα της οδού Πυθαγόρα εντοπίζονται 6 πράσινοι κάδοι απορριμμάτων, οι οποίοι υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και υπάρχει κενή θέση για τον ένα και μοναδικό μπλε κάδο ανακύκλωσης ακριβώς μπροστά στα συγκροτήματα κατοικιών!

Ακόμα, έτσι όπως είναι τοποθετημένοι σήμερα οι κάδοι ,καλύπτονται πάντοτε από οχήματα που παρκάρουν εμπρός τους, καθίστανται πρακτικά μη λειτουργικοί και δυσχεραίνουν το έργο των υπαλλήλων του δήμου στο άδειασμα τους, διατηρώντας για πολλές ημέρες απορρίμματα στο εσωτερικό και γύρω τους-προκαλωντας δυσοσμία και μια εν δυνάμει υγειονομική βόμβα λόγω των μικροβίων (να προσθέσουμε ότι οι κάδοι δεν είναι σύγχρονοι και δεν κλείνουν ,συγκεντρώνοντας αδέσποτα ζώα για τροφή, τα οποία αφοδεύουν γύρω τους). Με αυτό τον τρόπο, θα μας δείξει τον σεβασμό προς τα παιδιά μας ,την ασφάλεια μας και τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι υποφέρουν χρόνια από τέτοιου είδους συμπεριφορές, φυσικά όχι από τη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία μας έχει δείξει ότι έχει τη βούληση και να ακούσει και να δώσει ουσιαστικές λύσεις.

Συνέπεια αυτού θα είναι να ανοίξει ο δρόμος ώστε να διορθωθούν χρόνια προβλήματα της καθημερινότητας, τα αποτελέσματα των οποίων, μόνο σε σύγχρονο και ευρωπαϊκό δήμο δεν παραπέμπουν.

Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η καθημερινότητα των πολιτών.
Δεν χρειάζεται να ρωτήσω τι θα γινόταν στην περίπτωση που στο συγκεκριμένο σχολείο σπούδαζε το παιδί των αρχόντων του τόπου ή κατοικούσαν στην περιοχή οι ίδιοι.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.