Ωραιόκαστρο καταγγελία ΤΕΒΑ – Λύση και απαντήσεις ζητούν οι δικαιούχοι και οχι προσωπικές συναντήσεις καθώς “φοβούνται”

Ωραιόκαστρο καταγγελία ΤΕΒΑ – Λύση και απαντήσεις ζητούν οι δικαιούχοι και οχι προσωπικές συναντήσεις καθώς “φοβούνται”

Η ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην τοπική σύμβουλο Μαρία Τοψή απο πολίτη που δεν έχει λάβει τίποτα εδώ και 2 χρόνια απο την διανομή τροφίμων από το ΤΕΒΑ που γίνεται απο το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ωραιοκάστρου (δείτε αναλυτικά εδώ) σήμερα έχει συνέχεια.

Έπειτα απο συνομιλία, μέσω διαπληκτισμού, που είχε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης με την τοπική σύμβουλο Μαρία Τοψή σε σχόλιό του ζήτησε απο την σύμβουλο να ενημερώσει την καταγγέλλουσα να πάει να τον βρει:

Η κ. Τοψή επικοινώνησε με την πολίτη και η ίδια της απάντησε οτι δεν θέλει καμία προσωπική επαφή. Αυτό που ζητάει , μαζί με όλους τους δικαιούχους, είναι να λάβουν ότι δικαιούνται όπως και την πλήρη ενημέρωση τι έγιναν τα προϊόντα που δεν διανεμήθηκαν και πότε επιτέλους θα γίνει η διανομή των τροφίμων.

Δείτε το μήνυμα που έλαβε η τοπική σύμβουλος Μαρία Τοψή απο την καταγγέλλουσα και το προώθησε στους αρμοδίους, ζητώντας τους απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για την υπόθεση. 

Μετά την επικοινωνία που είχατε μαζί μου για να σας δώσω τα στοιχεία της καταγγέλλουσας, επικοινώνησα με την κοπέλα για να την ρωτήσω εάν επιθυμεί να δώσω τα στοιχεία της.
Η απάντηση που μου έστειλε είναι η παρακάτω. Όταν την πήρα τηλέφωνο για να επιμένω να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας, γνωρίζοντας την τεράστια ανάγκη που έχει, μου τόνισε ότι για κανέναν λόγο δεν θέλει γιατί απλά φοβάται για  το πως μπορεί να αντιδράσετε…….
Σας μεταφέρω το μήνυμα της:
Με ενημέρωσαν οτι ζητάτε τα στοιχεία μου με αφορμή  την ανώνυμη καταγγελία που έκανα για την μη διανομή τροφίμων από το ΤΕΒΑ. Θα σας πω λοιπον οτι ειμαι ελληνίδα πολίτης, κάτοικος Ωραιοκάστρου, γυναίκα, μάνα, χωρίς σύζυγο για στήριγμα, άνεργη από την πρώτη καραντίνα και εδώ και 2 χρόνια περιμένω μια βοήθεια που δικαιούμαι και δεν έχω παραλάβει ακόμα, ενώ έχει λυθεί το προβλημα με την Περιφέρεια από Νοέμβριο όπως ενημερώθηκα από τη διευθύντρια υγειας κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμος έχει παραλάβει τα τρόφιμα όπως μας ενημέρωσε η αντιδήμαρχος. Δεν καταλαβαίνω το λόγο που δεν έχουν σταλει ακόμα μηνύματά και δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη διανομή! Που βρίσκονται τα τρόφιμα και σε τι συνθήκες και γιατί δεν ειναι στα ντουλάπια μας ακόμα;; Καταλαβαίνετε οτι το θέμα υφίσταται, δεν ειναι ατομικό.. ΔΕΝ αφορά μόνο εμένα! Αναμένω κι εγώ όπως και οι δικαιούχοι συμπολίτες μου αυτή την ημερομηνία διανομής και θα τα παραλάβω ελπίζω σύντομα με τη σειρά μου ως νόμιμος δικαιούχος χωρίς χάρες, συναντήσεις, τηλεφωνικές επικοινωνίες και αναζήτηση των προσωπικών μου στοιχείων περαιτέρω απο τα απαιτούμενα που εχουν ήδη δωθεί στο σύστημα! Έχω το δικαίωμα της ανωνυμίας στο κοινό όταν αναφέρεται ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο και αφορά πολλούς. Πραγματικά αναμένω αυτό το sms και δεν επιθυμώ καμιά απολύτως άλλη επαφή. Και Αν έχω το δικαίωμα του χρόνου θα δηλώσω ΤΕΒΑ σε άλλο δήμο ειλικρινά.
Θα ήθελα να με ενημερώσετε εγγράφως για ποιόν λόγο έχει να  γίνει διανομή ΤΕΒΑ από τον Φεβρουάριο του 2020, αν όντως η παραλαβή έγινε τον Νοέμβριο του 2021, για ποιόν λόγο τα τρόφιμα δεν μοιράστηκαν στους δικαιούχους έτσι ώστε να κάνουν γιορτές χωρίς στερήσεις και πότε ακριβώς σκοπεύετε να τα μοιράσετε.
Επίσης θα ήθελα να με ενημερώσετε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτά τα τρόφιμα φυλάσσονται τόσο καιρό και εάν μπορείτε να εγγυηθείτε για την ασφαλή κατανάλωση τους.
Με εκτίμηση
Τοψή Μαρία
Τοπική Σύμβουλος Ωραιοκάστρου

 Δείτε εδώ την απάντηση της αντιδημάρχου Χριστίνας Ζάπρα για το θέμα την πρώτη ημέρα που ήρθε στο φως η καταγγελία, στις 6/1/2022

Ωραιόκαστρο: Η απάντηση της αντιδ. Κοινωνικής πολιτικής για την καταγγελία ΤΕΒΑ

https://www.facebook.com/groups/178952805457333/search/?q=%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%B1

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.