Ωραιόκαστρο: Λειψυδρία απο τώρα στο Δρυμό – Τι γίνεται με το νερό στη Μυγδονία

Ωραιόκαστρο: Λειψυδρία απο τώρα στο Δρυμό – Τι γίνεται με το νερό στη Μυγδονία

Πολύ νωρίς φέτος παρουσιάστηκαν φαινόμενα λειψυδρίας στο χωριό μας και ως εκ τούτου αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί δεδομένου ότι έχουμε ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι μπροστά μας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.
Έτσι λοιπόν προχωρήσαμε σε συνάντηση και ενημέρωση μας από τον πρόεδρο της Ύδρευσης κ.Σταύρο Μαρμαρίδη. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν πέρα από τον Πρόεδρο, η κ.Σοφία Λυτρίδου (νέα γενιά), η κ.Όλγα Διαμέλα (ενωτικη κινηση) και η κ.Βάσια Χατζηπετρίδου  (πολιτεία με όραμα) που σημαίνει οτι εκπροσωπήθηκαν και οι τρεις τοπικές παρατάξεις γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία του ζητήματος αλλά και την πρόθεση για από κοινού διεκδίκηση λύσεων στο συγκεκριμένο πρόβλημα που ταλαιπωρεί για δεκαετίες τον τόπο μας.
Ο πρόεδρος της Ύδρευσης μας ενημέρωσε ότι προέβη ήδη δε καθαρισμό γεωτρήσεων και ήδη αυτές αποδίδουν περισσότερο αλλά εάν δεν γίνει λελογισμένη χρήση τα αποθέματα δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες για φέτος το καλοκαίρι.
Στα πλαίσια αυτά μας ανακοίνωσε ότι προωθεί με έκτακτη διαδικασία μια νέα γεώτρηση για να τονώσει το δίκτυο.
Τέλος σχετικά με το έργο μεταφοράς νερού από τις γεωτρήσεις στο βουνό του Μελισσοχωρίου αυτό θεωρείται κατά την Υπηρεσία ως αδύνατο να τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι κι έτσι δεν μπορεί να δοθεί λύση από εκεί για φέτος.
Από τη μεριά μας δεσμευθήκαμε να βοηθήσουμε την Υπηρεσία σε ότι μας ζητήσει ενώ θα έχουμε έναν καθημερινό δίαυλο επικοινωνίας για το θέμα.

Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Δρυμού Κωνσταντίνος Πατσαλάς 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.