Ωραιόκαστρο : Με λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, βίντεο

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος της
28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Ωραιοκάστρου

Κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με την μαθητική παρέλαση. Οι μαθήτριες, οι μαθητές και τα μέλη πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων παρέλασαν με περηφάνια, τιμώντας τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την εθνική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας σημαιοστολίστηκαν δημόσια κτίρια και πλατείες, το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στους ιερούς ναούς, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα και πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις με τη συμμετοχή μαθητών και μελών συλλόγων.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, συμμετείχε στη Δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο. Μετά την Δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Ωραιοκάστρου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου κορυφώθηκαν στο Ωραιόκαστρο με την μαθητική παρέλαση επί της οδού Κομνηνών. Την έναρξη της παρέλασης έκανε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ωραιοκάστρου, παιανίζοντας εμβατήρια.
Στη συνέχεια παρέλασαν τα νήπια του Δήμου Ωραιοκάστρου, ακολούθησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων και τμήματα των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

«Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στα μέλη των συλλόγων που παρέλασαν σήμερα με υπερηφάνεια για να τιμήσουν τους ήρωες του 1940. Οι πρόγονοί μας με τους αγώνες τους μας παρέδωσαν μια ελεύθερη χώρα, έχουμε και εμείς καθήκον και χρέος να αγωνιστούμε για να παραδώσουμε με τη σειρά μας ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας. Χρόνια πολλά Ωραιόκαστρο, χρόνια πολλά Ελλάδα!», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.