Ωραιόκαστρο: Οι θέσεις της παράταξης “Συνεργασία Τώρα” για την καύση στο ΤΙΤΑΝ

Ωραιόκαστρο: Οι θέσεις της παράταξης “Συνεργασία Τώρα”
για την καύση στο ΤΙΤΑΝ

Οι θέσεις της παράταξης “Συνεργασία Τώρα” στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 24/6/20, σχετικά με το Τιταν.

Θέσαμε το ζήτημα:

•Της μετεγκατάστασης της τσιμεντοβιομηχανίας για λόγους περιβαλλοντικής αναβάθμισης και οικιστικής ανάπτυξης της δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς και την ανάγκη συνεχούς καταμέτρησης των ρύπων από το ΤΙΤΑΝ.

•Της συγκρότησης Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου με συμμετοχή επιστημόνων, Ο.Τ.Α. και ταυτόχρονα την ενεργοποίηση φορέων και συλλόγων του Δ. Ωραιοκάστρου με μπροστάρη τον Περιβαλλοντικό.

•Της στήριξης του αγώνα -ενάντια στην καύση, της Πρωτοβουλίας των 128 Συλλόγων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και όχι μόνον!

•Της εφαρμογής της νομοθεσίας καθώς και της διεκδίκησης προγραμμάτων διαχείρισης απορριμμάτων στην βάση της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης, της κυκλικής οικονομίας -όπως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Tropa Verde, του Δ. Παύλου Μελά, ή ακόμα και αυτό του μηδενικού υπολείμματος που πέτυχε και εφαρμόζει ο Δήμος του Μονάχου, όπου το 3-5% των απορριμμάτων που δεν μπορεί να ανακυκλωθεί χρησιμοποιείται από τον δήμο για την συμπαραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και συμβάλει στην διαμόρφωση των χαμηλών δημοτικών τελών των τελευταίων ετών!

•Της ανάγκης συνεργασίας και ενότητας γιατί μόνον όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε. Να μπουν τα συμφέροντα του δήμου και των πολιτών πάνω από τις προσωπικές και κομματικές φιλοδοξίες!

 

 

 

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο συμβούλιο

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.