Ωραιόκαστρο: Οπωροφόρα δέντρα φυτεύτηκαν στα «Αλώνια» – Τους καρπούς θα απολαμβάνουν οι πολίτες

Ωραιόκαστρο: Οπωροφόρα δέντρα φυτεύτηκαν στα «Αλώνια» – Τους καρπούς θα απολαμβάνουν οι πολίτες

 Ιβίσκοι, βελανιδιές, προύνοι, αλλά και καρυδιές, συκιές, ροδιές, μηλιές, και άλλα οπωροφόρα δέντρα, τους καρπούς των οποίων θα απολαμβάνουν οι πολίτες, φυτεύτηκαν το πρωί του Σαββάτου 25/9/2021 στην περιοχή «Αλώνια» στο Ωραιόκαστρο.
 Παιδιά, γονείς, κάτοικοι του Ωραιοκάστρου, μέλη της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, δημοτικοί υπάλληλοι και στελέχη της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου φύτεψαν περισσότερα από 100 δέντρα «πρασινίζοντας» την περιοχή. Τα παιδιά, μάλιστα, «υιοθέτησαν» τα δέντρα που φύτεψαν και δεσμεύτηκαν πως με την καθοδήγηση των γονιών τους και της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας θα αναλάβουν την φροντίδα τους, ώστε να αναπτυχθούν και να καρποφορήσουν.
Η πρωτότυπη δράση δεντροφύτευσης έγινε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» με την Κοινή Γραμματεία του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Greece-Bulgaria 2014-2020», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2021 (EC-Day 2021).
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.