Ωραιόκαστρο: Ο πρώην εντεταλμένος Πολιτικής Προστασία απαντά στην έμμονη ιδέα του αλατιού

Ωραιόκαστρο: Ο πρώην εντεταλμένος Πολιτικής Προστασία απαντά στην έμμονη ιδέα του αλατιού

Η απάντηση…στην έμμονη ιδέα του Αλατιού

Όσο αφορά για τις τοποθετήσεις στο πρόσφατο Τοπικό Συμβούλιο Δρυμού που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης , θέλω να σταθώ σε κάποιες ανακρίβειες και αναλήθειες που ακούστηκαν από την τοποθέτηση της κυρίας Λυτρίδου όπου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μαζεύτηκε το αλάτι αποχιονισμού στο εργοτάξιο Μυγδονίας  «Σιλό» του Δρυμού καθώς είχε «παραπέσει» και «σκορπιστεί» σε παρακείμενα χωράφια.

Θεωρώ, ότι όταν κατέχεις μία υπεύθυνη θέση όπως τοπικός σύμβουλος ή Δημοτικός Σύμβουλος θα πρέπει να τηρείς μία υπεύθυνη στάση και να μην δημιουργείς μόνον εντυπώσεις δίχως ουσία και αποτέλεσμα.

Όσο αφορά το αλάτι ΔΕΝ υπήρχε και ΔΕΝ υπάρχει κανένα «σκόρπισμα» σε παρακείμενα χωράφια και ούτε «παράπεσε», όσοι περνούσαν , όσοι περνάνε και θα συνεχίσουν να περνάνε από τον συγκεκριμένο δρόμο μπροστά από το εργοτάξιο «Σιλό» του Δρυμού  θα το επιβεβαιώσουν οι ίδιοι, με τα ίδια τους τα μάτια. Θα το επαναλάβω για μια φορά ακόμη και ελπίζω τελευταία, το Αλάτι ΔΕΝ σαπίζει, ΔΕΝ λιώνει, ΔΕΝ «πετάει» δεξιά και αριστερά και ΔΕΝ έχουμε το φαινόμενο του ανεμοστρόβιλου στην Ελλάδα.

ΔΕΝ υπήρξε διαμαρτυρία – ενημέρωση είτε έγγραφη στην υπηρεσία είτε σε μένα προσωπικά ακόμη κα σε προφορικό επίπεδο, ούτε από αγρότες , ούτε από κατοίκους Δρυμού που έχουν την κατοικία τους κοντά στα Σιλό, ούτε από εκλεγμένα μέλη του Τοπικού συμβουλίου, ώστε να κάνει αυτοψία η υπηρεσία και να δώσει λύση στο «υποτιθέμενο» πρόβλημα. Είναι γνωστόν άλλωστε ότι η εύκολη τακτική για ένα πεντάλεπτο δημοσιότητας με την δημιουργία εντυπώσεων είναι να ρίξεις «λάσπη». Ας είμαστε λίγο σοβαροί λοιπόν.

Να αναφέρω ότι η Πολιτική προστασία του Δήμου επί των δικών μου ημερών έκανε τις απαραίτητες ενέργειες τόσο ώστε να παραλάβει βάσει χρονοδιαγράμματος έγκαιρα το αλάτι όσο και την κατάλληλη ποσότητα λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία των προηγούμενων ετών (είναι διαθέσιμα σε όποιον ενδιαφέρεται) και το μικρόκλιμα της εκάστοτε περιοχής αλλά δεν σταθήκαμε μόνον εκεί, για πρώτη φορά μεριμνήσαμε ώστε να αποθηκευτεί και να «σκεπαστεί» ολόκληρη η ποσότητα του αλατιού αφού προμηθευτήκαμε μουσαμά που βρίσκεται εδώ και καιρό στο εργοτάξιο της Μυγδονίας «Σιλό» και στο εργοτάξιο του Δήμου στην οδό Αεροδρομίου.

Καμία προηγούμενη διοίκηση δεν μερίμνησε είτε να κατασκευάσει υπόστεγα αποθήκευσης του αλατιού είτε να το σκεπάσει, πόσο μάλλον η Τοπική κοινότητα Δρυμού με το εκάστοτε τοπικό συμβούλιο που δεν πίεζε την κεντρική Διοίκηση του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση για τον απλούστατο λόγο δεν υπήρχε η λέξη ΠΡΟΛΗΨΗ πουθενά.

Επίσης, στο κάλεσμα μου, σε όλους τους εμπλεκόμενους, για την σύνταξη και γνωστοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου αποχιονισμού δεν συμμετείχε (ως όφειλε) ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δρυμού αλλά και ούτε κανένα εκλεγμένο μέλος από την πλειοψηφούσα παράταξη ώστε να εκπροσωπήσει την τοπική κοινότητα, να καταθέσει προτάσεις και απόψεις, ούτε όμως ΔΕΝ εστάλη ένα έγγραφο ερώτησης από τον Πρόεδρο ώστε να του γνωστοποιηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο σε δεύτερο χρόνο και έπειτα να ενημερώσει όλα τα εκλεγμένα μέλη  του Τοπικού Συμβουλίου, πως θα δράσει ο Δήμος σε μία ενδεχόμενη χιονόπτωση και ποιος θα είναι ο ρόλος του ως Συντονιστής της Κοινότητας Δρυμού όπως προβλέπεται. Επίσης, την χρονική στιγμή που είχαμε ενημέρωση για παγετό, δεν μερίμνησε ως Συντονιστής να διαμοιράσει το σακουλιασμένο αλάτι προς τους πολίτες (που η προμήθεια σακουλιασμένου πρώτη φορά έγινε), σε κεντρικά σημεία του οικισμού ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους όπως κάνανε πάρα πολλοί άλλοι Πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου μας.

Θέλω να επισημάνω, τόσο στον Πρόεδρο όσο και την κυρία Λυτρίδου ότι το τμήμα Πολιτικής Προστασίας επί των δικών μου ημερών ήταν υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας (όχι αυτοτελής διεύθυνση) και ως δεύτερη εμπλεκόμενη υπηρεσία ήταν η Τεχνική υπηρεσία καθότι, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας δεν είχε στην διάθεση της ,  ούτε εργατικό προσωπικό δυναμικό , ούτε μηχανήματα έργου ώστε να προβεί αυτοτελώς για το «σκέπασμα» και αποθήκευση του αλατιού και σχεδόν σε καθημερινή βάση υπήρχε από την πλευρά μου συνεχή όχληση επί του θέματος.

Να υπενθυμίσω λοιπόν, ότι εκείνη την περίοδο η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας αντιμετώπιζε προβλήματα καθημερινής λειτουργίας ως προς τις αρμοδιότητες της όπως και η Τεχνική υπηρεσία διότι είχε ακυρωθεί η σύμβαση ως προς την προμήθεια Πετρελαίου κίνησης για τα οχήματα, με συνέπεια να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο αίτημα της Πολιτικής Προστασίας ώστε να μαζευτεί το Αλάτι και να σκεπαστεί . Δεν το θυμούνται ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δρυμού και η κ.Λυτρίδου;

Το εύλογο ερώτημα που γεννάται λοιπόν όσο αφορά το Αλάτι είναι ποιες ήταν οι έγγραφες ενέργειες-ενστάσεις της κ.Λυτρίδου ως τοπική σύμβουλος ή του Προέδρου προς την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας και φυσικά με κοινοποίηση του εγγράφου στην Πολιτική Προστασία του Δήμου και στην Τεχνική υπηρεσία , τόσο για την ποσότητα του αλατιού όσο και για το πρόβλημα που προέκυψε κατά την ίδια , αφού μας ενημερώνει ότι «παράπεσε» και «σκόρπισε» το αλάτι σε παρακείμενα χωράφια.

Και αφού γίνεται τόσο πολύς λόγος για τα Σιλό Δρυμού, και αφού συζητάμε για απολυμάνσεις δρόμων και προστασία και καθαριότητα του περιβάλλοντος , ποιες ήταν οι έγγραφες ενέργειες και η αντίδραση της ιδίας όσο αφορά για την εναπόθεση των μπαζών , κλαδιών κτλ εντός του χώρου των Σιλό όπως φυσικά και η εναπόθεση μπαζών εκσκαφής και εκχωμάτωσης σε κοινόχρηστο χώρο δίπλα στο ανοιχτό γήπεδο Δρυμού? Δεν έχουν πέσει στην αντίληψη του Προέδρου αλλά και της κυρίας Λυτρίδου;

 

Με την ευκαιρία αυτής της παρέμβασης θέλω να ευχηθώ σε όλους και όλες Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση και να γυρίσουμε στην φυσιολογική ροή της ζωής μας υγιείς και καλύτεροι άνθρωποι!!!

Πασχάλης Χατζηευαγγέλου

Δημοτικός σύμβουλος της ΔΚΠΩ Αλληλεγγύη – Ανατροπή

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Chatzievagelou Pashalis, selfie και κοντινό πλάνο

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.