Ωραιόκαστρο: παράτυπο καταφύγιο ζώων απέναντι απο τον δημοτικό λαχανόκηπο – Λαχανικά με τρίχες ζώων

Ωραιόκαστρο: παράτυπο καταφύγιο ζώων απέναντι απο τον δημοτικό λαχανόκηπο – Λαχανικά με τρίχες ζώων

Μια ακόμη καταγγελία έφτασε στο oraiokastro24 με φωτογραφικό υλικό που υπερισχύει του λόγου.

Πολίτες που κινούνται στην περιοχή καταγγέλλουν ένα παράτυπο καταφύγιο αδέσποτων ζώων σε οικόπεδο απέναντι απο τον δημοτικό λαχανόκηπο του δήμου Ωραιοκάστρου.

Εντός και εκτός οικοπέδου υπάρχουν σωροί απο κλαδιά πολλά στρώματα τα οποία λειτουργούν ως προστασία απο το κρύο των αδέσποτων που φιλοξενούνται εκεί.

Ακριβώς απέναντι του οικοπέδου υπάρχει ο δημοτικός λαχανόκηπος. Οι  καταγγέλλοντες μας κατέθεσαν ότι δέχονται επίθεση απο τα αδέσποτα κάθε φορά που πάνε στον λαχανόκηπο και ότι στα λαχανικά τους υπάρχουν τρίχες των ζώων.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο “βόμβα” ενοικιάζεται απο την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ωραιοκάστρου (ΔΗΚΕΩ) και ο λαχανόκηπος ανήκει στην ίδια επιχείρηση όπου οι πολίτες ενοικιάζουν τον χώρο που καλλιεργούν.

Το oraiokastro24 επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΩ Πανιώρη Αναστάσιο και μας ενημέρωσε ότι την κατάσταση την βρήκε όπως αποθανατίζεται στις φωτογραφίες.
Για το θέμα της καθαριότητας θα επιληφθεί η αντιδημαρχία Καθημερινότητας Σοφία Δημητριάδου και για το θέμα των αδέσποτων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λαζαρίδης Αριστείδης.

Η αντιδήμαρχος καθημερινότητας μας ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο παρόλο που ανήκει στην ΔΗΚΕΩ και η αντιδημαρχία το παρέλαβε όπως το παρέλαβε, είναι στην λίστα να καθαριστεί με την σύμβαση των ογκωδών και θα παραδοθεί ως οφείλετε.

Και τέλος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα μας ενημέρωσε ότι άμεσα θα επιληφθεί  επί του θέματος, στέλνοντας κτηνίατρο για να ελέγξει τα ζώα ως προς αρρώστιες και στειρώσεις. Στο άμεσο μέλλον θα απομακρυνθεί η αγέλη απο την περιοχή.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.