Ωραιόκαστρο: Σε “Μίκης Θεοδωράκης” να μετονομαστεί το θέατρο Δρυμού προτείνει η αντιδήμαρχος καθημερινότητας

Ωραιόκαστρο: Σε “Μίκης Θεοδωράκης” να μετονομαστεί το θέατρο Δρυμού προτείνει η αντιδήμαρχος καθημερινότητας

Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην «Αιωνιότητα». Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης που σημάδεψε με το έργο του μια ολόκληρη εποχή. Για να τμηθεί η μνήμη του στο Δήμο Ωραιοκάστρου η αντιδήμαρχος καθημερινότητας Σοφία Δημητριάδου πρότεινε να δοθεί το όνομα του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη στο ανοιχτό θέατρο Δρυμού και να μετονομαστεί σε «Ανοιχτό Θέατρο Δρυμού – Μίκης Θεοδωράκης».
Ακολουθεί η πρόταση που κατέθεσε η αντιδήμαρχος καθημερινότητας Σοφία Δημητριάδου στο Τοπικό Συμβούλιο Δρυμού:
Πρόταση για ονοματοδοσία ανοιχτού θεάτρου Δρυμού σε Μίκη Θεοδωράκη.
Πριν μερικές ημέρες μια σπουδαία προσωπικότητα εθνικής αλλά και διεθνούς ακτινοβολίας έφυγε από τη ζωή. Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε στα 96 του χρόνια για να συναντήσει τις μελωδίες του, βυθίζοντας στη θλίψη όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και όλους τους φίλους του σε κάθε γωνιά της Γης.
Τα τραγούδια και οι μουσικές που συνέθεσε αγαπήθηκαν, γνώρισαν καταξίωση, συνδέθηκαν με εθνικούς, κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες. Ο Μίκης, άλλωστε, διέθετε μια τόσο πληθωρική προσωπικότητα, που κατάφερε να γίνει πρεσβευτής του ελληνισμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε όλη την οικουμένη.
Σε δύσκολους καιρούς ο Μίκης Θεοδωράκης συμπορεύτηκε χέρι-χέρι με την Ιστορία του Έθνους βιώνοντας αγώνες, θυσίες, εκτοπισμούς, εξορίες, φυλακίσεις, βασανιστήρια.
Παρα τα ανυπέρβλητα εμπόδια υπηρέτησε τα πιστεύω του στους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης, στον ταραχώδη κοινοβουλευτικό βίο της δεκαετίας του 1960, τον Αντιδικτατορικό Αγώνα, τα χρονια της πρώιμης Μεταπολίτευσης την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε διεθνή κλίμακα, αλλα και τους αγώνες για την εθνική λαϊκή ενότητα, την Κύπρο και τη Μακεδονία.
Γνώρισε όσο λίγοι Έλληνες τιμές από τον λαό μας αλλά και την παγκόσμια καταξίωση. Αποθεώθηκε σε συναυλίες, διένυσε ατέλειωτα χιλιόμετρα ταξιδιών, απέκτησε σπουδαίες γνωριμίες κι ακόμη μεγαλύτερες φιλίες και άφησε μια τεράστια σε όγκο μουσική αλλά και συγγραφική κληρονομία στην Πατρίδα μας.
Υποκλινόμενη στο μεγαλείο του Ανδρός, σας καλώ σήμερα να θέσουμε το Ωραιόκαστρο στην πρωτοπορία των Δήμων που θα τιμήσουν τον μεγάλο μουσουργό και να δώσουμε το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη στο ανοιχτό θέατρο Δρυμού.
Σοφία Δημητριάδου,
Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.