Ωραιόκαστρο: Σε πολιτική κόντρα δημάρχου VS τοπικής συμβούλου η “Καστροπολιτεία”

Ωραιόκαστρο: Σε πολιτική κόντρα δημάρχου VS τοπικής συμβούλου η “Καστροπολιτεία”

Σε πολιτική κόντρα εξελίχθηκε το προσωρινό κλείσιμο της παιδικής χαράς “Καστροπολιτεία” στο Ωραιόκαστρο. Πολιτική κόντρα και πρόκληση για αναμέτρηση στις κάλπες.

Έπειτα απο την ανακοίνωση  του Δήμου Ωραιοκάστρου  ότι από το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, και για διάρκεια μίας εβδομάδας θα είναι κλειστή η «Καστροπολιτεία», προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης στις εγκαταστάσεις και στα παιχνίδια της παιδικής χαράς (δείτε αναλυτικά εδώ) δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης και τοπική σύμβουλος κοινότητας Ωραιοκάστρου Μαρίας Τοψή μπήκαν σε πολιτική κόντρα.

Η τοπική σύμβουλος δημοσίευσε στο προσωπικό της προφίλ την ανακοίνωση προσθέτοντας το σχόλιο της: Αυτη παιδική χαρά στοίχησε στο ταμείο του δήμου κοντά στις 300,000 με παιχνίδια που ήρθαν από Τουρκία. Με τα ίδια λεφτά και από εταιρεία που εδρεύει στο Ωραιόκαστρο (μια από τις καλύτερες ανά την Ελλαδα) ο δήμος Βέροιας έφτιαξε 7 παιδικές χαρές.
Σε ένα χρόνο η δική μας παιδική χαρά είναι υπό διάλυση.
Εφόσον χρεωθήκαμε για χρυσάφι το κάθε παιχνίδι (τσουλήθρα 75,000+Φ.Π.Α) είναι σίγουρο ότι υπάρχει και εγγύηση. Δεν θα δούμε δηλαδή ένταλμα πληρωμής για συντήρηση της παιδικής χαράς. Ή θα δούμε?

Αναπάντητο δεν έμεινε αυτό απο τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου απο τον δικό του ¨τοίχο¨ έδωσε την απάντησή του: Για πρωινάδικο είσαι καλή. Για τα κοινά του τόπου σου όμως όχι. Πάμε λίγο από την αρχή.
Ο Δήμος δαπάνησε 300.000€ όχι μόνο για μια αλλά 4 παιδικές χαρές εκ των οποίων η μια – καστροπολιτεία – ίσως η καλύτερη στην Ελλάδα. Διάβασες ποτέ κυρία μου την τεχνική έκθεση; Πήγες ποτέ να δεις την παιδική χαρά στις εργατικές κατοικίες στη Γαλήνη; Και εκεί δημιουργήθηκε ένας υπέροχος τόπος για τα παιδιά. Αν γνωρίζεις βέβαια που πέφτουν οι εργατικές κατοικίες. Πήγες να δεις το κόσμημα στη Νεοχωρούδα; Ήταν επίσης στην ίδια εργολαβία και έγινε μια πανέμορφη παιδική χαρά.
Τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους πλέον υπέροχους τόπους για να απολαμβάνουν παιχνίδι. Αυτό είναι το δια ταύτα… Και σε αυτό εσύ είσαι απέναντι; Μάλλον το χάλι που επικρατούσε πριν γίνουν αυτές οι ολοκαίνουργιες παιδικές χαρές σε εξέφραζε περισσότερο…>
Παρακάτω λοιπόν τι ίσχυε πριν και τι ισχύει χάρη στην διοίκηση Τσακίρη τώρα.
Όσο για το τι παιδικές χαρές έχει η Βέροια….ακολουθεί σχετική φωτογραφία. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Καληνύχτα και καλή τύχη. Θα την χρειαστεί σίγουρα στην κάλπη η τοπική σύμβουλος.

Απο την στιχομυθία αυτή δεν έλειψαν οι εκατέρωθεν υποστηρικτές αλλά και η φωνή της λογικής που επικρίνει  τους “αντιπάλους” καθώς στις πλάτες μιας παιδικής χαράς υπάρχει πολιτική πρόκληση με λεξιλόγιο που δεν αρμόζει σε θέσεις αιρετών!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.