Ωραιόκαστρο: Τσακίρης για Σκαρλάτο: «Μηδενική επαφή με την πραγματικότητα και ρεσιτάλ δημαγωγίας»

Ωραιόκαστρο: Τσακίρης για Σκαρλάτο: «Μηδενική επαφή με την πραγματικότητα και ρεσιτάλ δημαγωγίας»

 

Άριστα στη δημαγωγία, αλλά μηδέν στη γνώση των γεγονότων παίρνει ο κ. Σκαρλάτος. Ας τον βοηθήσει λοιπόν κάποιος να ανακτήσει την επαφή του με τα γεγονότα.

24 Μαρτίου 2020: ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, απέστειλε προσωπική επιστολή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας να μην γίνει αποδεκτό το αίτημα τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων αναφορικά με τη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου «ΤΙΤΑΝ» και να μην ανοίξει ο δρόμος για τη δυνατότητα καύσης υπολειμμάτων ανακύκλωσης στη μονάδα. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι επιτακτικό «οποιαδήποτε απόφαση περί αδειοδότησης του Τιτάνα για την καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης να σταματήσει εν τη γενέσει της».

27 Μαρτίου 2020: ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, συγκροτεί κοινό μέτωπο αντιμετώπισης του ζητήματος με τους συναδέλφους του, δημάρχους Λαγκαδά και Παύλου Μελά αντίστοιχα, Γιάννη Ταχματζίδη και Δημήτρη Δεμουρτζίδη. Αποφασίζεται κοινή ανοιχτή επιστολή τους προς τους βουλευτές Θεσσαλονίκης όλων των κομμάτων, καλώντας τους επί της ουσίας μέσα από τη θεσμική τους ιδιότητα να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσουν εν τη γενέσει της κάθε απόφαση περί αδειοδότησης του Τιτάνα για καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης. Η κοινή τους εναντίωση σε αυτήν την εξέλιξη εκφράστηκε επίσης στον υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, στην επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

8 Απριλίου 2020: Με πρωτοβουλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου, λαμβάνεται ομόφωνη απόφαση από το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, για αναστολή της αδειοδότησης του «ΤΙΤΑΝ» για καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης. Ανάλογη απόφαση ελήφθη και από την ΚΕΔΕ δύο μέρες νωρίτερα.

28 Απριλίου 2020: το ΔΣ του Δήμου μας εξέδωσε ψήφισμα, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του σχετικά με την υπόθεση της αδειοδότησης του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου «ΤΙΤΑΝ» για την καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης.

7 Μαΐου 2020: ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, υπογράφει μαζί με τους συναδέλφους του, δημάρχους Παύλου Μελά και Λαγκαδά, υπόμνημα με αίτημα την απόρριψη της μελέτης που αφορά τη μετατροπή λειτουργίας της τσιμεντοβιομηχανίας «ΤΙΤΑΝ» προς τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης – Τμήμα Α’ του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Σημειωτέο ότι οι παραπάνω παρεμβάσεις έγιναν από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε (23 Μαρτίου) η πρόταση της τσιμεντοβιομηχανίας «ΤΙΤΑΝ» προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τροποποίηση της ΑΕΠΟ, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει στην καύση RDF – SRF αστικών απορριμμάτων και ενώ βρισκόμασταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω κορωνοϊού.

Με βαθύ αίσθημα ευθύνης, καθ’ όλο το διάστημα που συντελούνταν αυτές οι ενέργειες ο δήμαρχος διατηρούσε απολύτως ενήμερους τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων.

Τέλος, θα εξαντληθεί κάθε μέσο που προβλέπεται από τον νόμο εφεξής για να ακυρωθεί συνολικά αυτή η εξέλιξη.

Όσο ο κύριος Σκαρλάτος θα μένει πιστός στις συκοφαντίες και τα ψεύδη του τόσο εμείς θα μένουμε πιστοί στη σοβαρή, συντονισμένη και χωρίς λαϊκισμούς δράση για το καλό του τόπου μας.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.