Ωραιόκαστρο: Φάκελος άθλιες παιδικές χαρές – Τι δηλώνει η επιτροπή τοπικού συμβουλίου

Ωραιόκαστρο: Φάκελος άθλιες παιδικές χαρές
Τι δηλώνει η επιτροπή τοπικού συμβουλίου

Ένας φάκελος που διαρκώς γεμίζει με καταγγελίες και αποδεικτικές φωτογραφίες οι οποίες επισφραγίζουν την αθλιότητα και την επικινδυνότητα των παιδικών χαρών του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Παιχνίδια χαλασμένα με απαγορευτικές κορδέλες για να “προστατέψουν” απο τα ατυχήματα που δεδομένα θα υπάρξουν.
Τάπητες που πλέον δεν είναι ορατοί απο την φθορά του χρόνου.
Κάδοι σπασμένοι.
Παγκάκια “σκληραγώγησης” …
και πολλά ακόμη προβλήματα που εδώ και ένα χρόνο, έναν χρόνο που έδωσε την ευκαιρία να αποκατασταθούν τα προβλήματα λόγω πανδημίας που οι παιδικές χαρές ήταν κλειστές, παραμένουν και εντείνονται.

Στις 29.1.21 το τοπικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου όρισε τριμελής επιτροπή υπεύθυνη για την καταγραφή των προβλημάτων των παιδικών χαρών η οποία θα μετέφερε την κατάσταση στους αρμόδιους για να επιλυθούν άμεσα στην επίλυση  των προβλημάτων.
Η επιτροπή αυτή, αργότερα ονομάστηκε “ομάδα” έπειτα απο μια μεγάλη ένταση στο τοπικό συμβούλιο στις 23.2.21 (δείτε σχετικά εδώ) καθώς η πρόεδρος έθεσε μη νόμιμη την επιτροπή και οτι μόνο η ίδια της μπορεί να επικοινωνεί με τους αρμόδιους αντιδημάρχου, κάτι που η αντιδημαρχία τεχνικών έργων δεν αποδέχεται απο τη στιγμή που καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν άμεσα μαζί της (δείτε σχετικά εδώ)

Η τριμελής επιτροπή- ομάδα κατέθεσε την δική της άποψη για την υπάρχουσα κατάσταση των παιδικών χαρών στο oraiokastro24

Ο τοπικός σύμβουλος Χάρης Χαραβόπουλος απο την παράταξη “Πολιτεία με όραμα” δήλωσε:

Με μεγάλη απορία βλέπω έναν Δήμο Ωραιοκάστρου να “ανοίγεται” στους πολίτες έτσι ώστε να υποδείξουν σημεία επιδιόρθωσης δρόμων και πεζοδρομίων στέλνοντας email απευθείας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο.. Προσπερνάω το γεγονός οτι ο Δήμος μας αγνοεί για άλλη μια φορά την κοινότητα μας και την πρόεδρο της που είναι και της ίδιας παράταξης. Αφού τόσο πολύ ενδιαφέρεστε γιατί δεν κάνετε το ίδιο και τις παιδικές χαρές;
Κρατάτε μούτρα στους τοπικούς συμβούλους που κάνανε το χρέος απέναντι στους πολίτες; Δεν προλάβατε να το κάνετε δελτίο τύπου να φανεί οτι ΘΑ ξεκινήσουν κι αυτά;
Κουράσατε κυροί και κυρίες…ο κόσμος θα βγει σε λίγο καιρό έξω και θα σας πάρει με τις πέτρες που θα μαζέψει απο τις παιδικές χαρές….

Η ανεξάρτητη τοπική σύμβουλος Μαρία Τοψή, πρώην μέλος της παράταξης “Πρωταγωνιστές ξανά” δήλωσε:

Απο την αρχή της πανδημίας οι τοπικοί σύμβουλοι φωνάζουμε οτι πρέπει να “εκμεταλλευτούμε” το κλείσιμο των παιδικών χαρών και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες έτσι ώστε όταν ξανανοίξουν να είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ασφαλείς για να υποδεχτούν τα παιδιά. Τρεις από μας είχαμε όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούμε με την αρμόδια αντιδημαρχία για να βοηθήσουμε να γίνουν όλα πιο γρήγορα. Δυστυχώς η μικροπολιτική για την διοίκηση καθώς και για την πρόεδρο του Τοπικού συμβουλίου έχει μεγαλύτερη σημασία από την ασφάλεια των παιδιών
Οι παρακάτω φωτογραφίες αποθανατίστηκαν εχθές Κυριακή 4.4.21
Το πρώτο Σαββατοκύριακο που επιτράπηκε η διαδημοτική μετακίνηση:
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.