Ωραιόκαστρο: Χρηματοδότηση για αναπλάσεις πάρκων και δημιουργία Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ωραιόκαστρο: Χρηματοδότηση για αναπλάσεις πάρκων και δημιουργία Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Το «Πράσινο Ταμείο» του υπουργείου Περιβάλλοντος ενέκρινε τη χρηματοδότηση του Δήμου Ωραιοκάστρου με το ποσό των 37.000 ευρώ για τη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη ανάπλαση των Πάρκων Γ 27, 41 και 57 στο Παλαιόκαστρο.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η συγκέντρωση προτάσεων της παρέμβασης που πρέπει να γίνει στην περιοχή μελέτης, με σκοπό τη δημιουργία ενός λειτουργικά και αισθητικά βελτιωμένου αστικού περιβάλλοντος, με ιδιαίτερο πολιτισμικό χαρακτήρα για την αναψυχή και την ψυχαγωγία των δημοτών. Στην ενίσχυση του ρόλου του χώρου ως κεντρικού χώρου αθλοπαιδιών, αναψυχής, και συνάθροισης των δημοτών. Στην ανάδειξή του ως χώρου πολιτισμού, κοινωνικής αλληλεπίδρασης, και περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Στην ίδια συνεδρίαση του «Πράσινου Ταμείου» εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) με το ποσό των 49.600 ευρώ.

Το σχέδιο ανάπλασης της πλατείας Τζαβέλα στο Παλαιόκαστρο Ωραιοκάστρου

Δέκα δήμοι εντάσσονται στο πρόγραμμα “Αστική Αναζωογόνηση” – Ένας απο αυτούς και ο δήμος Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.