Ωραιόκαστρο: 256.000 ευρώ για κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα

Ωραιόκαστρο: 256.000 ευρώ για κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα

Ποδηλατάδες με κοινόχρηστα υπερσύγχρονα ηλεκτρικά ποδήλατα θα μπορούν να κάνουν στο προσεχές μέλλον οι κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισε την ένταξη της Πράξης «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)», στο πλαίσιο του οποίου ο Δήμος Ωραιοκάστρου υπέβαλε πρόταση για χρηματοδότηση. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.
Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο. Προβλέπεται ακόμη η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας απομακρυσμένης διαχείρισης των συσκευών πεδίου, δηλαδή φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων.
 Επίσης, όσοι δημότες επιθυμούν να χρησιμοποιούν τακτικά τα ποδήλατα θα μπορούν να εκδώσουν κάρτα συνδρομής, ενώ μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα οι πολίτες θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο να έχουν ακριβή εικόνα για την διαθεσιμότητα των ποδηλάτων.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης των πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες μικροκινητικότητας.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.