Ωραιόκαστρο: 4 τοπικοί σύμβουλοι ζητούν έκτακτο συμβούλιο με θέμα την δομή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Παλαιόκαστρο

Ωραιόκαστρο: 4 τοπικοί σύμβουλοι ζητούν έκτακτο συμβούλιο με θέμα την δομή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Παλαιόκαστρο

Έκτακτο συμβούλιο ζητούν από την πρόεδρο τέσσερις τοπικοί σύμβουλοι της κοινότητας Ωραιοκάστρου  με μοναδικό θέμα την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η δημιουργία δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Παλαιόκαστρο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Όπως γνωστοποιήθηκε από τις 7 Μαρτίου του 2020 ο επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” κ. Παπακωνσταντίνου Γιώργος παραχωρεί το οίκημα του για τη χρήση αυτή, δείτε περισσότερα εδώ.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν αντιδράσει έντονα καθώς δεν γνωρίζουν επακριβώς  πώς θα λειτουργεί η δομή αυτή την αντίδρασή τους έχουν αποστείλει επιστολή το Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη.

Βάση της σύγχυσης αυτής τέσσερις τοπικοί σύμβουλοι ζητούν την άμεση σύγκληση τοπικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών ζητήθηκε και απο τον επικεφαλής της παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Α. κ.Παντελή Σκαρλάτο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με το ίδιο θέμα,διαβάστε σχετικά εδώ.

 

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με την μορφή του κατεπείγοντος πρέπει άμεσα να γίνει σύγκλιση τοπικού συμβουλίου για το θέμα των ανήλικων προσφύγων που πρόκειται να στεγαστούν σε ιδιόκτητη οικία στο Παλαιόκαστρο.

Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και όλης της κοινότητας είναι αναστατωμένοι και είναι ΧΡΕΟΣ μας να παρέμβουμε .

Ζητάμε να βγεί πρόσκληση το συντομότερο δυνατό για ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ συμβούλιο το οποιό θα μεταδωθεί live, η προέδρος μπορεί να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο εντός 24ώρου.

Ζητάμε άμεση ενημέρωση για τον αριθμό των ατόμων,την ηλικία τους, κάθε λεπτομέρια αναφορικά με την στέγαση και την σίτιση τους καθώς και πλήρη ενημέρωση για την επιστολή που εχει σταλεί απο τους κατοίκους της περιοχής στον δήμαρχο.

Πριν γίνει οποιαδήποτε ενέργεια θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι οτι θα εξασφαλίσουμε σε αυτά τα παιδιά ενα ασφαλές χώρο το κατάλληλο προσωπικό την σωστή φύλαξη και σίτιση.

Το γεγονός οτι η φιλοξενία θα γίνει σε ιδιόκτητο χώρο δεν μας απαλλάσει απο τις παραπάνω ευθύνες τόσο προς αυτά τα παιδιά οσο και προς τους κατοίκους της περιοχής.

Είναι ένα θέμα που δεν δέχεται οποιαδήποτε αναβολή.

Τέλος κρίνουμε απαραίτητο σε κάθε πρόσκληση να υπάρχει η παράγραφος “ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ” για να μπορούμε να καταγράφουμε κάθε θέμα που προκύπτει κατα την διάρκεια της συζήτησης εκτός ημερησιάς.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, στο να συγκαλέσει άμεσα συμβούλιο εντός των επόμενων 24 ωρών

Τοψή Μαριά

Χαραβόπουλος Χάρης

Παλτατζίδου Ευτυχία

Τσακίρη Ευγενία

Ακούστε την σημερινή τοποθέτηση του Π.Σκαρλάτου για το θέμα:

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.