Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τον κορονοϊό

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τον κορονοϊό

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα η εικόνα του κορονοϊού στην Ελλάδα είχε ως εξής:

Συνολικά κρούσματα 1212

Νέα κρούσματα 56

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται διασωληνωμένοι 72

Εξιτήριο απο την ΜΕΘ πήραν 5 ασθενείς

5 θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 43

15691 εργαστηριακά τεστ

Ο κ.Τσίοδρας επισήμανε ότι λαμβάνοντας υπόψιν τις οδηγίες του ΠΟΥ συστήνεται ο εμβολιασμός παιδιών έως και 2 ετών. Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε προγραμματισμένη ώρα και θα συνοδεύονται από έναν γονέα.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς
ενημέρωσε ότι ενώνοντας όλοι τις δυνάμεις μας θα σπάσουμε την αλυσίδα

Αναστέλλεται προληπτικά η λειτουργία των μονάδων ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία. Θα λειτουργούν με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό.

83 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, ενώ άλλοι 160 στη Θράκη περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.

•Τα ξημερώματα της Δευτέρας έφτασε με διαμορφωμένα αεροπλάνα της aegean στην Αθήνα κομβόι από μάσκες και ειδικές στολές απο την Κίνα, προσφορά του ιδρύματος Ωνάση και της Ένωσης Εφοπλιστών.

•Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, παραχώρησε δωρεάν με άμεση ισχύ στο υπουργείο Υγείας μία από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του στην Αθήνα, και συγκεκριμένα το Ιατρικό Περιστερίου, προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι φέτος το Πάσχα #μενουμεσπιτι.  Δεν θα πάμε στα χωριά μας και στις εκκλησίες. Θα γιορτάσουμε από το σπίτι για να προστατεύσουμε τους γύρω μας. Οι μέρες μεγαλώνουν, ο καιρός βελτιώνεται. Θα είναι λάθος να βγούμε έξω. Μένουμε πιστοί στο στόχο να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. #μενουμεσπιτι και βγαίνουμε έξω για να καλύψουμε μόνο συγκεκριμένες βασικές ανάγκες. Μια πολύωρη βόλτα ωφελεί τον ιό.

Τα μέτρα θα γίνουν πιο αυστηρά αν οι πολίτες δεν τηρούν τα σημερινά καθολικά.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.