Όταν οι ήχοι μπλέκονται τότε ξεκινά το Σαραρίμ 2ήμερο φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Όταν οι ήχοι μπλέκονται τότε ξεκινά το Σαραρίμ 2ήμερο φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Η Ελλάδα ανταμώνει στην Καλαμαριά, ανταμώνει στο Σαραρίμ Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Ελληνικών Χορών που διοργανώνουν οι Βορεάδες Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ν.Βότση» .

Στις τέσσερις συνολικά ενότητες του φεστιβάλ α) το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 11:00-14:30 & 17:30-20:00 και την β) Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 11:00-14:30 και γ) Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 17:00-20:00 θα συμμετάσχουν συνολικά 800 παιδιά και έφηβοι, παρουσιάζοντας έθιμα, δρώμενα και χορούς από την Πελοπόννησο μέχρι τη Θράκη, καλύπτοντας ένα ευρύ γεωγραφικό χώρο, δίνοντας με τον τρόπο αυτό στο φεστιβάλ ένα χαρακτήρα πανελλήνιο.

Η φετινή διοργάνωση έχει έναν εορταστικό χαρακτήρα αφού το φεστιβάλ εντάχθηκε πρόσφατα από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (Conseil International de la Danse – CID – International Dance Council) της UNESCO στο Πανόραμα των σημαντικών παγκόσμιων γεγονότων για το χορό (CID Panorama-Important events in Dance).

Έτσι, στην έναρξη του φεστιβάλ και στη θεματική με τίτλο «Εθίμων Δημιουργήματα» θα πραγματοποιηθεί η  προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Σιάτιστα: Ένας γάμος από παλιά» παραγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας που βραβεύθηκε στο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Cinema… διάβασες» (2018 – 2019).

Σαραρίμ, ένα περιδιάβασμα στους χορούς, τα έθιμα και τα δρώμενα του τόπου μας, μέσα από το λόγο και την κίνηση των παιδιών, μέσα από παιχνίδια, αινίγματα και δράσεις.

Γιατί ο χορός δεν είναι μόνο βήματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.