Όταν οι χελώνες κάνουν σεξ “χαλάει ο κόσμος”,βίντεο

Βίντεο με ζευγάρωμα….χελωνών στο βουνό του Ωραιοκάστρου

Είναι το πιο ήρεμο και αθόρυβο ζώο. Αλλά όταν κάνει σεξ “χαλάει ο κόσμος” !

Η αρσενική χελώνα στο ζευγάρωμα της βγάζει μικρά βογγητά που αν τα ακούσετε στο βίντεο θα νομίζεται ότι ακούτε ήχους ενός παιχνιδιού, βάλτε ένταση !!

Μεσογειακή χελώνα ΄΄ estudo hermanni Gmelin ΄΄ Είδος χερσαίας χελώνας , ένα από τα τρία είδη χελωνών που συναντώνται στη χώρα μας και στο βουνό  του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Μικρού και μεσαίου μεγέθους, μαύρο και κίτρινο χρώμα καμία φορά ξεθωριάζει και γίνετε καφέ ανοικτό.

Δεν έχει δόντια , τρέφεται με φυτά και καμία φορά με ασπόνδυλα. Γεννούν από 2 έως 12 αβγά , μπορούν να ζήσουν έως 50 χρόνια.

Οι χελώνες αναπαράγονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Γεννούν αυγά τα οποία αφήνουν σε τρύπες τις οποίες σκάβουν. Οι χελώνες στη συνέχεια δεν έχουν καμιά σχέση με τα μικρά τους, τα οποία μεγαλώνουν μόνα τους.

Όλες οι χελώνες ξηράς στην Ελλάδα είναι προστατευόμενα είδη και η αιχμαλώτιση τους είναι πράξη παράνομη που διώκεται ποινικά.

Η μόλυνση του περιβάλλοντος , τα αμάξια , το λαθρεμπόριο και οι πυρκαγιές είναι οι εχθροί τους.

Φωτιάδης Νίκος

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.