Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος

Ο Άγιος Φίλιππος καταγόταν από την Καισαρεία της Παλαιστίνης, όντας διάκονος μεταξύ των επτά διακόνων της πρώτης Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ. Έπειτα, πήγε στη Σαμάρεια και κήρυξε το Ευαγγέλιο, όπου εκεί βάπτισε και τον Σίμωνα, το μάγο, χριστιανό. Έπειτα, ο Φίλιππος συνάντησε στο δρόμο του τον Ευνούχο της βασίλισσας Κανδάκη, και αφού τον κατήχησε, βάπτισε και αυτόν Χριστιανό. Κατόπιν, πήγε στις Τράλλεις της Μικράς Ασίας, όπου με τη διδασκαλία του έπεισε όλους σχεδόν τους κατοίκους της πόλης να πιστέψουν στο Χριστό. Ο Φίλιππος στην πόλη αυτή, αφού έκτισε και χριστιανικό ναό, παρέδωσε στο θεό την ψυχή του.
Η γιορτή του Αγίου Φιλίππου συμπίπτει με την αρχή της Μικρής Σαρακοστής των Χριστουγέννων, γιατί την επομένη αρχίζει η σαρανταήμερη νηστεία. Λέγεται επίσης και «μικρή Αποκριά».

Η φράση «Βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ» έχει αναφορά στην ευαγγελική περικοπή για τη συνάντηση των δύο φίλων, του Φίλιππου και του Ναθαναήλ, και λέγεται για ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.