Άγριο παζάρι ΕΟΠΥΥ με κλινικάρχες για τα κρεβάτια εντατικής- Όλο το παρασκήνιο

Άγριο παζάρι ΕΟΠΥΥ με κλινικάρχες για τα κρεβάτια εντατικής
Όλο το παρασκήνιο

Άγρια μάχη με έντονο παρασκήνιο είναι σε εξέλιξη μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικών κλινικών για τα κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη ένα παζάρι μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να εξασφαλισθούν συνολικά 80 κλίνες σε ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών όπου όμως θα νοσηλεύονται ασθενείς του ΕΣΥ.

 

Ήδη πέρυσι είχαν εξασφαλισθεί 50 κρεβάτια σε ιδιωτικές κλινικές ενώ φέτος γίνεται προσπάθεια να προστεθούν άλλα 30 ενόψει του κύματος γρίπης.

Το παρασκήνιο και οι πιέσεις

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες συσκέψεις μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών κλινικών χωρίς μέχρι στιγμής να έχει κλεισθεί η οριστική συμφωνία, όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Το βασικό αγκάθι είναι ότι οι ιδιωτικές κλινικές με διάφορα τρικ ενώ θεωρητικά έχουν διαθέσει ήδη 50 κρεβάτια εντατικής, επί της ουσίας δεν τα διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ. Και αυτό γιατί- όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές τουHealthReport.gr– οι κλινικάρχες νοσηλεύουν ασθενείς με ιδιωτικές δαπάνες, ενώ όταν εκείνοι επιθυμούν να μεταφερθούν για λόγους κόστους σε δημόσια νοσοκομεία, μόνο τότε τους εγγράφουν ως ασθενείς του ΕΣΥ.

 

Οι ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr έλεγαν ότι πλέον δεν θα αποζημιώνονται οι κλινικές εάν από τη αρχή δεν έχουν δηλώσει τα άδεια κρεβάτια στο ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ έχει δώσει ήδη κατευθυντήριες οδηγίες και είναι σε συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ ώστε όλα τα περιστατικά που είναι στις ιδιωτικές κλίνες και νοσηλεύονται για λογαριασμό του δημόσιου συστήματος, να περνούν υποχρεωτικά μέσα από το σύστημα του ΕΚΑΒ διαφορετικά δεν θα αποζημιώνονται!

Το σημείο αυτό φαίνεται ότι αποτελεί και το βασικότερο αγκάθι μεταξύ των δυο πλευρών πριν καταλήξουν σε συμφωνία η οποία αναμένεται στη σημερινή σύσκεψη που θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.