Άλκης Καμπανός: Συγκίνηση στην εκδήλωση μετονομασίας της οδού Γαζή που δολοφονήθηκε

Άλκης Καμπανός: Συγκίνηση στην εκδήλωση μετονομασίας της οδού Γαζή που δολοφονήθηκε

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο σημείο δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, καθώς πραγματοποιήθηκε η μετονομασία της οδού Γαζή σε “Άλκη Καμπανού”

Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, καθώς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη μετονομασία του δρόμου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η οδός Θ. Γαζή, όπου την 1η Φεβρουαρίου του 2022, ο 19χρονος φίλαθλος του Άρη δέχτηκε δολοφονική επίθεση από ομάδα οπαδών ενώ καθόταν με τους φίλους του, θα μετονομαστεί σε “οδός Άλκη Καμπανού”

Στο σημείο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι γονείς του αδικοχαμένου νεαρού, φίλαθλοι του Άρη, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

“Ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Ζέρβα και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την απόφαση αυτή. Η θυσία του Άλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας με καθόλου βία και καθόλου θύματα”, δήλωσε ο πατέρας του 19χρονου, που βρίσκεται στο σημείο δολοφονίας για δεύτερη φορά.

“Όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ δύσκολο”, ανέφερε, εμφανώς συγκινημένος, συμπληρώνοντας πως η παρουσία του κόσμου στο σημείο “του δίνει κουράγιο”.

Ο κ. Ζέρβας, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ δήλωσε πως “ο Αλκης χαθηκε με βιαιο τρόπο. Δικό μας χρεος είναι να κραταμε την παρουσία του ζωντανή, αυτο το σημειο να θυμίζει για πάντα την ύπαρξη του και τον τρόπο που χάθηκε. Ποτε ξανα να μην έχουμε τετοιες τραγωδίες, ποτέ ξανά να μην έχουμε τετοια θυματα”.

Υπενθυμίζεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης αποφάσισε να μετονομαστεί η οδός Γαζή σε “Άλκη Καμπανού”, εγκρίνοντας το αίτημα που είχε κατατεθεί από τον Α.Σ. Άρης, μέσω επιστολής προς τον δήμο Θεσσαλονίκης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.